Újabb funkciókat kapott a Samsung Galaxy Watch 5 és a Watch 4

Egy okosóra nem csak időt mutat, meg figyeli a biometrikus tevékenységeket, hanem arra is alkalmas lehet, hogy az okosotthon elemeit vezérelje. A Samsung Galaxy Watch okosórák most kaptak egy újabb frissítést, ami éppen ezt teszi lehetővé, a funkciók működni fognak a Samsung márkájú és a Smarthings platformmal integrált külsős féltől származó eszközökkel is.

A frissítés a Samsung Galaxy Watch 5, Watch 5 Pro, a Galaxy Watch 4 és Watch 4 Classic készülékekre érkezett, a verziószáma v1.1.08. Miután lefutott a frissítés a viselhető eszközök képesek lesznek vezérelni a termosztátot – óriási hatalom 2023-ban – az automatizált redőnyöket, a légtisztítókat, meg lehet csörgetni a SmartTagokat, hogy könnyebben megtaláljuk azt a tárgyat, amire rátettük azt. Tudjátok ezek ilyen helymeghatározó kütyük, hasonlóak az Apple AirTagekhez.

Egy új funkció segítségével az órán élőben lehet nézni a rendszerhez kapcsolt kapucsengő és otthoni kamerák képét, a Ring és Nest kamerákkal működik a dolog, azokkal, amelyek WebRTC támogatással bírnak. Így aztán az órán meg lehet nézni, hogy ki ácsorog az ajtóban, sőt, a kapcsolat kétirányú, vagyis meg is szólíthatjuk a bejáratnál álló illetőt.

Miután lefrissült az okosóra, irányítani lehet vele a Bluetooth támogatással rendelkező okostévéket is, nyilván azoknak a hatótávolságon belül kell lennie, hogy a varázslat működjön. A funkciókat előcsalni sem egy bonyolult bonyolult, jobbra kell húzni az okosóra számlapján és máris előjönnek a vezérléshez szükséges menük.

A Samsung igyekszik a jövőben nyitottan állni a dolgokhoz, nemrég indult partneri kapcsolatainak köszönhetően ezentúl nem csak a saját cuccait, hanem minden Matter protokollt támogató eszközt hozzá lehet adni a SmartThings rendszerekhez, és ezeket is irányítani lehet majd az órákkal. A dél-koreai gyártó most bejelentette a SmartThings Station-t is, ami egy multifunkciós hub, a célja pedig az, hogy segítsen azoknak, akik éppen most szeretnének saját okosotthon rendszert kiépíteni.

Forrás: GSMArena