Bejelentették a Garmin Venu Sq 2 és a Venu Sq 2 – Music Edition okosórákat

A Garmint valószínűleg már nem kell bemutatni, a gyártó most két vadonatúj készüléket adott a Venu sorozathoz: az egyik a Venu Sq 2, a másik pedig a Venu Sq 2 – Music Edition. Igazából a két okosóra ugyanazt kínálja specifikációk tekintetében, annyi a különbség, hogy a Music Edition rendelkezik beépített Wi-Fi kapcsolattal, illetve van egy belső tárhelye, ahova pakolni lehet a nótákat offline hallgatásra a különböző streaming szolgáltatásokból.

Az újdonságok a bevezetőben említett különbséget leszámítva tehát teljesen azonos jellemzőkkel bírnak. Mondanunk sem kell, hogy ezek közül talán az egyik legfontosabb maga a képernyő, amely 1,41 hüvelykes, AMOLED technológiára épül, érintésérzékeny, és a felbontása 360 x 320 pixel. A képernyő karcok elleni védelmét Gorilla Glass 3 bevonatra bízta a gyártó.

A Garmin Venu Sq 2 órák keretei eloxált alumíniumból készültek, míg maga a ház szálerősítésű polimerből. Az okosórák 38 grammot nyomnak, a szíjuk pedig 20 mm-es és szilikonból van. Természetesen ezeket bármikor ki lehet cserélni, a felhasználó olyat szíjat használ, amilyet csak szeretne.

A gyártó nem fedte fel az okosórák akkumulátorainak kapacitását, de szerintük a készülékek képesek akár 11 napig is üzemelni egyetlen feltöltéssel, ha Smartwatch üzemmódban használjuk őket, ha bekapcsoljuk az extra akkumulátor – kímélő üzemmódot, akkor a 12 napos üzemidő sem lehetetlen. Na persze a Garmin Venu Sq 2 sem fog tovább üzemelni 26 óránál, ha aktiváljuk a beépített navigációt, a kifejezetten zenebolondoknak készített variáns pedig 7-20 óra közötti működési időt produkál, attól függően, milyen navigációs módot használunk rajta.

Okosóra nincs is egészségkövetés funkciók nélkül, természetesen mindkét újdonság képes mérni a pulzust, a vér oxigénszintjét, monitorozzák az alvási minőséget, a hölgyek menstruációs ciklusát, illetve a stressz – szintet is. Van egy Body Battery Energy Monitoring nevű funkció is, amely segít meghatározni a napközbeni aktivitás és a pihenés legmegfelelőbb időpontjait, míg a Fitness Age a kronológiai életkorod, a heti erőteljes aktivitásod, a nyugalmi pulzusszámod és a testzsírszázalékod alapján megbecsüli, hogy a tested fiatalabb vagy idősebb-e, mint amilyen te magad vagy.

A Garmin újdonságai 25 beépített sport üzemmóddal rendelkeznek, ezek között megtalálhatók a nagy kedvencek, a séta, a biciklizés vagy a tenisz. Úszni is lehet a készülékekkel, amelyek 5ATM minősítésnek megfelelően tűrik az elemek ostromát. Az okosórák nem válogatósak, össze lehet őket párosítani Android és iOS operációs rendszert futtató okostelefonokkal is.

A készülékek az érintés nélküli fizetést is támogatják a Garmin Pay alkalmazáson keresztül, jelzik a párosított okostelefon értesítéseit, az Android rendszert futtató mobillal bíró felhasználók pedig még a szöveges üzenetekre is válaszolhatnak az órákon keresztül. Arra is van mód, hogy az órákkal egy kapcsolattartónak üzenjünk, ha bajba kerülünk, ilyenkor a készülék a helyzetünket is elküldi az általunk kijelölt illetőnek.

A Garmin Venu Sq 2 250 dolláros áron lesz kapható, a Music Edition pedig 300 dollárért lehet a miénk. Az alapmodell szürke fehér és menta árnyalatokban kerül forgalomba, a Music Edition pedig elefántcsont, szürke és fekete színekben lesz választható. Az okosórák 40 mm-es méretben kaphatóak, és már be lehet őket szerezni, igaz egyelőre csak a Garmin amerikai online boltjából. Hogy aztán az európai érdeklődők miként juthatnak hozzá a készülékhez, az egy nagyon jó kérdés.

Forrás: GSMArena