Okosórával készül a Nothing

Hamarosan újabb okostelefonnal lep meg bennünket a Nothing, a gyártó második készüléke már Snapdragon 8 sorozatba tartozó, felsőkategóriás processzorral lesz felszerelve, még ha nem is a legújabbal. Nagyon úgy fest, hogy a vállalat nem áll itt meg, a színfalak mögött már egy okosóra fejlesztése is zajlik.

Mukul Sharma szivárogtató talált néhány érdekes részletet a Nothing első okosórájáról. A Bureau of Indian Standards (BIS) hivatala nemrégiben a D395 modellszámmal hitelesítette a készüléket. Az okosóra nagy valószínűséggel egy új almárka alatt debütálhat, és bár a Nothing még nem jelentett be semmit a „CMF by Nothing” márkanév alatt, a kifejezést Ausztráliában, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban is védjegyoltalom alá helyezte.

További részletekről az indiai hatóság dokumentációja nem szolgál a készülékkel kapcsolatban, de nagyon úgy tűnik, hogy egy globális márkáról van szó, vagyis a Nothing nem csupán Indiában tervezi forgalmazni az okosórát. Ez akkor is érvényes, ha más szabályozó szervek, mint például az amerikai FCC sem tett még közzé a D395-re vonatkozó jegyzékeket. Ugyanez egyelőre a Nothing Phone (2) esetében is fennáll, holott Carl Pei korábban megerősítette, hogy a telefon az USA-ban is kapható lesz. Az előző generáció esetében nem ez volt a helyzet.

Carl Pei egyébként már utalt halványan arra, hogy a Nothing dolgozik első okosóráján. Februárban például volt egy olyan tweetje, amiben arról írt, hogy azért próbálta ki a Samsung Galaxy Watch 5 Prót, mert szerette volna közelebbről megismerni az okosórákat, majd ezt követően visszajelzéseket kért a követőitől, hogy ők milyen módon használják a saját viselhető eszközeiket. De volt egy reakcióvideó is megosztva a közösségi médiában, amelyben Nothing Watch renderekről volt szó, tovább hangsúlyozva a gyártó érdeklődését az okosórák piaca iránt.

A Nothing Watch – vagy legyen bármi is a neve – kizárt, hogy megjelenjen a Nothing Phone (2) előtt, amely jövő hónapban, július 12-én debütál majd.

Forrás: NotebookCheck