Ezúttal az Amazon szivárogtatta ki a Samsung Galaxy Watch 7-et

Újra látszik az Amazonnál, egyszerűen nem tudnak vigyázni a Samsung titkaira. A hónap elején kiszivárgott a Galaxy Watch 6 okosóra, most pedig tévedésből a Watch 7-et leplezték le idő előtt, habár az Amazon kanadai oldalán Chromebookokat látni a képeken, a leírás nagyon is okosórákról szól.

Nagyon úgy tűnik, hogy a Samsung Galaxy Watch 7 40 mm-es változata van itt terítéken, Bluetooth kapcsolattal és krémszínű festéssel. Az Amazon megerősíti az új sorozat egyik legfontosabb, illetve legérdekesebb aspektusát: az órák belsejében lévő 3 nm-es chipsetet.

Az új lapkakészlet jelentős javulást kell, hogy hozzon mind teljesítmény, mind hatékonyság szempontjából a Galaxy Watch 6 széria esetében használt 5 nm-es Exynos W930-hoz képest. Egészen biztos, hogy az itt felsorolt operatív memória és háttértár kapacitások tévesek, vagy tényleg valamilyen Chromebook adatlapról maradtak meg.

Jelenleg ismereteink szerint ugyanis a Samsung Galaxy Watch 7 belsejében a korábbiakhoz képest kétszeres, vagyis 32 GB-os belső tárhely áll majd rendelkezésre. A másik izgalmas újítás az új, második generációs BioActive érzékelő, amely a rövid leírás szerint pontosabb méréseket biztosít edzés és alvás közben.

Ez nyilván a szenzor képességeinek csak egy szelete, mivel a Galaxy Watch 6 BioActive szenzora méri a testkompozíciót, követi az anyagcserét, számos egyéb mellett. Új funkciók is érkezhetnek, mint például a vércukorszint-mérés, amiről már korábban is hallani lehetett.

A Samsung Galaxy Watch 7 esetében is fókuszba kerül a mesterséges intelligencia. A viselhető eszköz ugyanis olyan opciókat kínál majd, mint az AI Powered Sleep, az AI Powered Exercises és az AI Powered Communication. Az angol kifejezések alapján ki lehet következtetni, hogy miről van szó: az okosóra valószínűleg mesterséges intelligencia révén teszi majd még hatékonyabbá az edzéseinket, még pihentetőbbé az alvásunkat.

A Galaxy AI funkciócsomag segít majd a bejövő szöveges üzenetek megválaszolásában is. A kijelzőn lévő aprócska billentyűzetet elég nehéz használni, helyette gyorsan beírhatunk pár fontosabb szót, és a mesterséges intelligencia javítja, illetve kiegészíti azt egy érterlmes szöveggé. Nagyon valószínű, hogy ez a lehetőség nem fog működni magyarul, amit már most előre sajnálunk.

Az Amazon kanadai szárnyának oldalán az áll, hogy a Samsung Galaxy Watch 7 július 10-én jelenik meg, és ez egybecseng azzal, amit más kiskereskedők is állítanak. Az itt feltüntetett ár 358 kanadai dollár, ami nagyjából 97 ezer forintot jelent, kevesebb, mint amennyibe a Galaxy Watch 6 40 mm-es modellje került a tavalyi megjelenéskor, azért ugyanis 410 kanadai dollárt, vagyis cirka 111 ezer forintot kértek el. Persze az is lehet, hogy itt egy téves árat látunk, úgyhogy ebből tényleg nem érdemes következtetéseket levonni.

Forrás: GSMArena borító