A Xiaomi saját hazájában szorongatná meg a Samsungot

Valódi elszántság és merészség kell ahhoz, hogy egy másik gyártót a saját hazájában szorongasson meg a konkurenciája, az pedig, hogy épp akkor, amikor az előrukkolt a legújabb prémium készülékeivel, már egyenesen vakmerőséget feltételez. Márpedig éppen erről van szó, ugyanis a Xiaomi pont most indította útjára okosóráit és vezeték nélküli fülhallgatóját Dél-koreában, amikor a Samsung saját Unpacked rendezvényén leleplezte a Galaxy Watch 6 szériát.

A kínai gyártó a Redmi Watch 3 és Watch 3 Active valamint a Redmi Buds 4 Active készülékekkel szeretne versenybe szállni. Az órát helyi pénzből átszámítva nagyjából 28 ezer forintért kínálják, a füles pedig mindössze 5 400 forintot kóstál, wonból kalkulálva.

A Redmi Watch 3 1,75 colos AMOLED képernyőt kapott, Always-On-Display funkcióval, így a felhasználók bármikor megtekinthetik az őket érdeklő adatokat. Ehhez képest a Redmi Watch Active 3 1,83 colos kijelzővel bír, felszereltsége pedig kielégítheti a legtöbb hétköznapi felhasználói igényt, persze nyilván nem képes olyan bravúrokra, mint a most leleplezett Galaxy Watch 6 órák, de az ára is jóval kedvezőbb.

A Redmi Buds 4 Active 12 mm-es dinamikus driverekkel rendelkezik, amelyeket a Xiaomi Acoustic Lab szakértői hangoltak, munkájuk jelentősen javítja a hangminőséget alacsonyabb és magasabb sávszélesség mellett egyaránt. Igazából egyáltalán nem rossz vétel egyik sem, de kérdéses, hogy mekkora vásárlási hajlandóság lesz a készülékek iránt éppen azután, hogy a Samsung megtartotta nagyszabású Unpacked eseményét, és egy rakat új termékkel rukkolt elő, amelyek valljuk be az őszintét, nem gyengén rálicitálnak a Xiaomi portékáira.

Forrás: KoreaBizWire