Új változatban is megjelent a Lem 3

A Lem 3 okosóra egy új változatban is megjelent, amely számos fejlesztéssel és újdonsággal bír elődjéhez képest. Az új változat EKG, NFC és HRV funkciókkal egyaránt rendelkezik.

A Lemfofit gyártó a Lem 3 okosóra egy továbbfejlesztett változatát kezdte el forgalmazni, ami a Lem 3 NFC névre hallgat. A készülék által kínált pulzusvariabilitás monitorozás megbízhatóságát és az EKG mérés minőségét állítólag a CFDA is megerősítette.

Ha esetleg ez a rövidítés nem mond semmit, akkor eláruljuk, a Kínai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóságról van szó. Amennyiben kételyeid vannak, már többször bebizonyosodott, hogy még az olcsó okosórák is képesek használható elektrokardiogramot készíteni, és a szívfrekvencia-variabilitás pontos mérése is lehetséges, akár egy büdzsé készülékkel is. Egyébként sok más okosóra szintén biztosítja ezt az opciót, ami lehetővé teszi például a stressz-szintre vonatkozó következtetések levonását.

Az okosórával promózott NFC funkció valószínűleg eléggé korlátozott lehet, és mobilfizetésre talán nem is alkalmas, csupán az intelligens ajtózárak feloldását teszi lehetővé. Maga a készülék 1,85 hüvelykes AMOLED megjelenítővel rendelkezik, melyen 400 x 454 képpont sorakozik, az okosóra külső borítása műanyagból, edzett üvegből és cink ötvözetből készült. A készülék a 15 napos készenléti időt állítólag lazán hozza, az IP67 minősítésnek megfelelő kialakítás pedig bár jelent némi védelmet a fröccsenő vízzel és a porral szemben, azt már nem teszi lehetővé, hogy az órát vízisportok űzése közben is viselhessük.

Az okosóra jobb oldalán egy forgatható koronát találunk. A nap folyamán végzett tevékenységek rögzíthetőek, a hívások pedig fogadhatóak közvetlenül az órán, köszönhetően a beépített mikrofonnak és hangszórónak. A készülék állítólag több, mint 100 különböző sportüzemmódot is felkínál az aktív felhasználóknak.

A Lem 3 NFC nem fekteti két vállra a családi kasszát, mert mindössze  50 dolláros áron rendelhető, közvetlenül a gyártótól, ami még a szállítási költségeket is állja. A vételár nagyjából 18 200 forintot jelent, ha szeretnél tenni egy próbát, erre a linkre kattintva vehetsz magadnak az órából egyet.

Forrás: NotebookCheck