Új kameravezérlési opciót kapott a Samsung Galaxy Watch 5

A Samsung a múlt héten jelentette be, hogy hamarosan egy szoftverfrissítést fog publikálni, amelyből a viselhető eszközei fognak profitálni, a szóban forgó frissítés pedig meg is érkezett. A prémium vezeték nélküli fülhallgatók sorát erősítő Galaxy Buds 2 Pro 360 fokos hangrögzítést kapott, a Samsung Galaxy Watch 5 pedig ezentúl képes a párosított okostelefon kamerájának zoomolását szabályozni fényképezés közben.

Igazából egyik újdonság sem világmegváltó, de azért kényelmesebbé tudják tenni a mindennapokat. A szoftverfrissítés megkezdődött ugyan, de egyelőre csak az USA-ban érhető el a R900XXU1AWA3 firmware-számmal jelölt adatcsomag, amely lehetővé teszi az okosóra felhasználói számára, hogy a viselhető eszközön lévő Kameravezérlő segítségével szabályozzák a csatlakoztatott okostelefon kamerájának zoomolási szintjét.

A történet egyszerű, mint az egyszeregy: a Samsung Galaxy Watch 5 számlapjának csippentésével, vagy a virtuális lünetta elforgatásával lehet aktiválni az új kamerafunkciót. Érdemes azonban megemlíteni, hogy az újdonság kizárólag Samsung Galaxy okostelefonokkal hajlandó működni, vagyis nem használható más gyártók készülékeivel.

A Galaxy Buds 2 Pro-ra érkezett frissítés a R510XXU0AWA5 firmware-verziót foglalja magában. A telepítést követően a vezeték nélküli fülhallgató megkapja az úgynevezett „360 Audio Recording” funkciót, amely mint ahogyan a nevéből is kitalálható, lehetővé teszi a 300 fokos hangfelvételt a fülesekben lévő mikrofonok segítségével. Sajnos ehhez az új funkcióhoz is tartozik egy korlátozás, egyelőre kizárólag csak a Samsung Galaxy Z Fold 4 és Galaxy Z Flip 4 tulajdonosok élhetnek vele. Habár az új funkciók egyelőre csak az amerikai felhasználók számára érhetőek el, valószínűleg nem kell már sokat várni és nálunk is hozzáférhetővé válnak.

Forrás: GSMArena