Mégsem Galaxy Watch FE lesz a Samsung megfizethetőbb órájának neve

Egy ideje már lehet arról hallani, hogy a Samsung megfizethető Galaxy Watch okosórával jelentkezik a következő nagy nyári bemutatóján, amelyen hajlítható mobilok, okosgyűrű és táblagép érkezésére is számíthatunk. Most kiderülhetett, hogy egészen pontosan mi lesz a viselhető eszköz neve.

Nem sokat tudni az okosóra kapcsán, csupán annyit, hogy a Galaxy Watch 4 modell szolgálhat alapjául, és eddig az a szóbeszéd keringett, hogy Galaxy Watch FE néven fogják majd forgalmazni. Max Jambor, az X-en tevékenykedő technológiai bennfentes azt állítja, hogy az FE utótag egyáltalán nem lesz ott a készülék nevében, amelyet Samsung Galaxy Watch 4 (2024)-ként fognak értékesíteni.

A specifikációkat állítólag a Samsung nem fogja nagyon megvariálni. Nagyjából ugyanazt kapjuk, mint a 2021-es okosóra esetében. A korábbi hardveres komponensek még most is jól helyt fognak állni, viszont azok alkalmazása az újabb költséges összetevők helyett, lehetővé teszi majd a gyártó számára, hogy kedvezőbb áron kínálhassa a terméket. Az olcsó(bb) Galaxy Watch okosóra alapjául szolgáló készülék volt az első olyan Samsung óra, amely Wear OS operációs rendszert futtatott.

Mindezek mellett egy OLED képernyővel szerelt, 50 méter mélységig vízálló, pulzusmérés, alvásmonitorozás, EKG funkciókat biztosító, 361 mAh kapacitású akkumulátorral szerelt óra érkezésére lehet majd számítani, amelyet 40 és 44 milliméteres méretben is meg lehet majd vásárolni. Legalábbis az eredetinél így volt, valószínűleg ugyanez lesz a helyzet az újrakiadás esetében is.

Forrás: GSMArena