Biztosan nem lesz microLED kijelzős Apple Watch Ultra 3

Már lassan egy éve beszélnek arról, hogy az Apple Watch Ultra okosóra harmadik generációja microLED kijelzővel lesz felszerelve, de olyan értesülések is keringenek, melyek szerint ez akár 2027-ig is elhalasztódhat. Új fejlemény az ügyben, hogy az almás vállalat állítólag egy nagyobb microLED megrendelést mondott le az ams-Osram cégnél, pedig az osztrákoo által gyártott paneleket a prémium okosóra gyártásakor használták volna fel.

Az Osram nem erősítette meg azt, hogy valóban az Apple volt az a bizonyos ügyfél, amely kihátrált a microLED megrendelés mögül, de azt nem tagadták, hogy a technológiával kapcsolatos egyik megalapozó projektjük váratlanul törlése került, ez pedig arra készteti a vállalatot, hogy újraértékelje a microLED stratégiáját. Szerencsére itt van nekünk Ming-Chi Kuo elemző, aki úgy tudja, az Apple mondta le ezt a bizonyos megrendelést.

A cég állítólag az összes microLED kijelzőkkel kapcsolatos projektjét elvetette, mivel szerintük a technológia nem ad jelentős hozzáadott értéket az általuk gyártott termékekhez. Arról nem is beszélve, hogy az Apple túl magasnak tartja a microLED képernyők gyártási költségeit, vagyis egyáltalán nem éri meg azokat beépíteni az általuk gyártott készülékekbe. Legalábbis egyelőre nem.

Mások úgy vélik, hogy az Apple és a microLED technológia közötti kapcsolat még nem ért véget, és az ams-Osram csupán egyike volt azoknak a beszállítóknak, amelyek panelekkel látták volna el az almás vállalatot. Így vélekedik a Bloomberg kötelékében tevékenykedő Mark Gurman is, aki úgy véli, hogy az Apple Watch Ultra harmadik generációja microLED kijelzővel lesz felszerelve, csak azokat nem az Osram fogja gyártani.

A szóbeszédek szerint az Apple teljesen átfog térni a microLED kijelzőkre, amelyeket végül minden termékén meg lehet majd találni. Az átállás lassú és fokozatos lesz, elsőként az okosórák, később az iPadek, végül pedig a MacBookok kapják meg az újfajta megjelenítőket.

Forrás: GSMArena