Testhőmérséklet-mérős órával készülhet a Garmin

A Garmin Connect alkalmazás leplezte le, hogy a gyártó új biometrikus érzékelési metódust szeretne integrálni okosóráiba. Azt egyelőre nem tudni, hogy az új funkciót a meglévő készülékek esetében is elérhetővé teszik-e, vagy csak a jövőben megjelenő, még ki nem adott modellek esetében lesz használható a testhőmérséklet-mérés.

A Gadgets & Wearables csapata felfedezett egy új bejegyzést a Garmin társalkalmazásában, amely arra utal, hogy egy új egészségfigyelő megoldás lesz jelen a jövőbeli Garmin okosórákban. A Garmin Connecten belül „Csuklóhőmérséklet-mérés” néven említik a funkciót. Az egész már csak azért is érdekes, mert a gyártó egyetlen jelenlegi okosórája sem kínál ilyen lehetőséget.

Persze ez nem jelenti azt, hogy a későbbiekben ne integrálhatnának egy ilyen extrát, sőt, az applikáció alapján arra következtethetünk, hogy a Garmin egy bőrhőmérséklet-érzékelővel szerelt készüléken dolgozik. Azt nem tudni, hogy ez a funkció csak a későbbiekben megjelenő órákon, vagy már piacon lévő modelleken is bevezetésre kerül-e. Bizonyos esetekben az utóbbi sem lehetetlen, hiszen a Venu 2 nemrégiben EKG támogatást kapott, holott eredetileg nem volt kompatibilis ezzel az opcióval.

Mivel az alkalmazásban megjelent ez a plusz, nagy valószínűséggel a gyártó már közel áll ahhoz, hogy piacra dobjon egy testhőmérséklet-méréssel felhő érkezett okosórát. Már most is vannak olyan készülékek szépszámmal, amelyek támogatják ezt a lehetőséget, példának okáért a Samsung Galaxy Watch 5 modellek, illetve az Apple Watch Series 8 modellek is képesek ilyesmire, habár egyik sem képes a pontos testhőmérséklet megjelenítésére. Magyarul nincs bennük beépített lázmérő.

Az Apple a bőrhőmérsékleti adatokat a menstruációs ciklus nyomon követésének pontosabbá tételére használja, a Samsung esetében pedig az alvásmonitorozás funkciójában kap szerepet ez a fajta mérési metódus. A Garmin egyébként hamarosan piacra dobja a Forerunner 265 és Forerunner 965 sorozatot, könnyen előfordulhat, hogy ezekkel az órákkal együtt érkezik a testhőmérséklet-mérés is.

Forrás: NotebookCheck