A megfizethetőbb kategóriában versenyez az Oppo Watch SE

Az Oppo nem csak a Watch 4 Pro okosórát leleplezte le a minap, de egy olcsóbb készüléket is, ami az SE utótagot viseli. Habár ez egy megfizethetőbb modell, akadnak jócskán prémium jellemzői.

Az Oppo Watch SE kompozit anyagból készült és egy teljesen lapos 1,75 colos AMOLED képernyőt kapott, amin 372 x 420 pixel sorakozik, ez 326 ppi-a pixelsűrűséget eredményez.

A készülék belsejében Qualcomm Snapdragon Wear 4100 chipset dolgozik, ami egy kicsit régebbi hardver, de 1 GB RAM-mal és 8 GB háttértárral kiegészítve még így is bőven használható összeállítás került az óra borítás alá. Az a bizonyos borítás 5ATM minősítésnek is megfelel, vagyis az órát vihetjük magunkkal a medencébe is.

Az Oppo Watch SE mindössze 31 grammot nyom és ebben a súlyban már egy 400 mAh-s akkumulátor is benne van. A gyártó ígérete szerint a készülék 3 napig is képes üzemelni egyetlen feltöltéssel, de Light módban 10 napig is elketyeg az óra. Mindössze 10 perc a töltőn elegendő egy teljes napnyi működéshez, a telepet pedig alig egy óra alatt újratölthetjük.

Az okosóra eSIM támogatással bír, plusz GPS navigációt is kapott, ami kommunikál az összes komolyabb műholdas rendszerrel. A készüléket felvértezték NFC modullal is, vagyis alkalmas mobilfizetésre és más egyebekre is. A kap áldásai lehetőségek listáját Wi-Fi és Bluetooth 5.0 teszi teljessé.

Habár nem kapott olyan fejlett érzékelőket, mint a Pro modell, azért így is tudja a pulzusmérést és a véroxigénszint-mérést, és persze az alvásmonitorozás sem adja fel neki a leckét. Az óra elvileg rendelkezik rálátással a vércukorszintre is, de ennek pontossága kérdéses.

Az Oppo Watch SE már elérhető az Oppo Shop kínálatában, vagyis a kínai vásárlóközönség le is csaphat rá és cirka 49 ezer forintnak megfelelő jüant kell leszurkolnia. Az órát szürke és lila árnyalatokban lehet kiválasztani, a készülék mellé egyező árnyalatú szilikon pánttal kínálják. Létezik egy sötétbarna színű változat is, azt bőrszíjjal lehet megvásárolni. Nemzetközi értékesítésről egyelőre nem esett szó.

Forrás: GSMArena