Szabadalmat sértett az Apple Watch, felfüggeszthetik az értékesítését

Az Apple és az orvosi technológiákat fejlesztő Masimo között régi partneri viszony van, de az utóbbi 2020-ban kártérítési igényt nyújtott be az almás cég ellen, szabadalomsértés miatt. A bíróság végül bűnösnek találta az Apple-t, így most az Egyesült Államok Nemzetközi Kereskedelmi Bizottsága fontolóra veszi az Apple Watch 6, illetve az újabb szériákhoz tartozó okosórák importjának felfüggesztését.

Mielőtt még a legelső Apple Watch megjelent volna, Tim Cook cége együttműködésre törekedett a felperes Masimóval. Volt is közöttük egy nagyobb találkozó, ám annak célja a Masimo igazgatója szerint az volt, hogy bizonyos alkalmazottakat átcsábítsanak az almás vállalathoz, így szerezve információt egyes fejlesztéseikkel és termékeikkel kapcsolatban.

Az Apple számára a legérdekesebb a kórházakban használt, modern véroxigénszint-érzékelő technológia volt. Mit ad isten, a találkozó után az Apple valóban leszerződtette a Masimo vezető orvosát.

Az egésznek az lett az eredménye, hogy végül 2020-ban beperelték az Apple-t, 10 különböző szabadalom megsértése miatt, ezeken kívül a Masimo kérte, hogy tiltsák be az Apple Watch értékesítését az Egyesült Államokban. Egyelőre még nem született végső döntés, azt majd az Egyesült Államok Nemzetközi Kereskedelmi Bizottsága fogja meghozni, alapos vizsgálódás után.

A bizottságnak alaposan tanulmányoznia kell az Apple által alkalmazott véroxigénszint-mérőt, illetve annak gyakorlati kivitelezését, és el kell döntenie, hogy az cupertinoi csapat felhasználta-e a Masimo üzleti titkait saját technológiájának fejlesztéséhez, vagy sem. Mivel a bizottság a bíróságtól függetlenül működik, akár annak ítéletével ellentétes döntést is hozhat.

Forrás: GSMArena