Bejelentették a Huawei TalkBand B7-et

Nem voltunk híján a múlt héten Huawei bejelentéseknek, a kínai gyártó prémium és hajlítható okostelefonokkal egyaránt előrukkolt, de érkezett tőlük táblagép, okosóra – amivel mi is foglalkoztunk – és vezeték nélküli fülhallgató is. Rajtuk kívül egy másik készülék is jött, a TalkBand B7, ami egy Bluetooth  headset és egy okoskarkötő keveréke.

A készülék a tavaly bemutatott TalkBand B6 egyenesági leszármazottja, nagyjából ugyanazzal a formatervvel, apróm újításokkal. A készülék 1,53 hüvelykes AMOLED megjelenítővel van felszerelve, amelyen 188 x 460 pixel foglal helyet, a kijelző rozsdamentes acél házban kapott helyet.

Az okoskarkötő belsejében Kirin A1 lapkakészlet dolgozik, amelynek részét képezi egy Bluetooth 5.2 modem. Ami a headsetet illeti, a kínai gyártó fejlesztett zajcsökkentő algoritmust és dupla mikrofont alkalmaz annak érdekében, hogy hívások közben jobb legyen a hangminőség.

Az egészségkövető funkciók is ugyanúgy részét képezik a repertoárnak, a szokásos pulzusmérés és véroxigénszint-mérés mellett 10 edzésfajtát tudunk követni a TalkBand B7 segítségével.

Az eszköz az energiákat USB-C csatlakozón keresztül tudja pótolni, ami az üzemidőt illeti, vegyes felhasználás mellett nagyjából két napig tud működni a B7, viszont gyorstöltés révén 10 perc alatt 4 óra további működést nyerhetünk. A karkötő az IP57 besorolásnak megfelelő védelemmel rendelkezik a vízzel és a porral szemben.

A Huawei TalkBand B7 fekete és szürke festéssel kerül forgalomba, de egyelőre csak Kínában értékesítik, ahol 145 dollárnak (~51 ezer Ft) megfelelő helyi valutát kérnek el érte. A nemzetközi forgalmazás részleteit egy későbbi időpontban fogják részletezni.

Forrás: GSMArena