Apple Watchos és iPhone-os csalással próbálnak a betörők bejutni az áldozatok otthonába

Nemrég az egyik Reddit felhasználó az valamelyik fórumban azt posztolta, hogy egy ismeretlen hölgy megállt az ajtaja előtt, becsöngetett, és azt állította, hogy az ő Apple Watch órája a Redditor otthonában van. Természetesen a készülék még véletlenül sem volt ott, ez csupán egy trükk része, amelynek célja bejutni az illető otthonába és vagy felmérni a környezetet, vagy a rejtőző társakkal együtt ott helyben kifosztani a szerencsétlent.

Szóval a történet az, hogy becsöngettek ehhez az illetőhöz, és az ismeretlen hölgy azt állította, hogy a Find My alkalmazás kijelzi, hogy az Apple Watch okosórája bent van a Reddit-felhasználó otthonában. Kettejük beszélgetése egy Ring márkájú, kamerával kombinált okos ajtócsengőn keresztül zajlott.

A hölgy még meg is mutatta az ingatlan tulajdonosának a biztonsági kamerán, hogy az iPhone-ja valóban azt mutatja, az okosóra a lakásában van. Ezután hősünk elkezdett nézelődni a házon belül, és kereste ezt a bizonyos készüléket, amelyet nyilván nem talált meg.

Egy másik felhasználó szintén a Redditen osztott meg egy KSAT által közzétett történetet 2017-ből, amely bár egy 7 éves eseményre utal, az egész cselekmény rendkívül hasonló. Ebben a sztoriban is arra hivatkozik egy ismeretlen, egy adott lakás tulajdonosa előtt, hogy az iPhone-ján azt jelzi a Find My app, hogy az elveszett készüléke az illető otthonában található.

Nagy valószínűséggel, akárcsak 2017-ben idén is az volt a cél, hogy bejussanak az adott ingatlanba, felmérjék azt, és kiderítsék, hol vannak az értékek. Egy még ijesztőbb lehetőség az, hogy a hölgynek voltak társai valahol fedezékben, és csak azt várták, hogy feltáruljon az ajtó. A lehetséges folytatást valószínűleg már ti is kitaláltátok…

Magyarországon tudomásunk szerint még nem próbálkoztak ezzel a csellel, de azért ha valaki, akit nem ismertek, az ajtótokon kopogtatva azt állítja, hogy nálatok van az iPhone-ja, iPad-je, AirPods vagy Apple Watch készüléke, ne nyissatok neki ajtót. Amennyiben az illető erőszakoskodik, mondjátok neki bátran, hogy kihívjátok a rendőrséget.

Forrás: PhoneArena