Példátlan testreszabási lehetőségeket kínál a Huawei Watch GT Cyber

A Huawei vadonatúj okosórával rukkolt elő, ami nem hasonlít semmire, amit eddig a viselhető eszközök kategóriájában láthattunk. A Watch GT Cyber kör alakú testének oldalán egy tárcsázó van, amit le lehet választani a középső részről és a szíjról, ami példátlan testreszabási lehetőségeket biztosit a jövendőbeli tulajdonos számára. A rögzítést mechanikus komponensek és mágnes közösen végzi. Ezen kívül az okosóra fel lett szerelve mindenféle földi jóval, de ahhoz képest, hogy miket kínál, egészen tűrhető árazást kapott.

Az órából három különböző változat létezik, az egyik az Urban, a másik a Sports és ott van még a Fashion is. Mindegyik változat 1,32 hüvelykes, köralakú AMOLED megjelenítővel lett felszerelve, amelyen 466 x 466 pixel sorakozik, ez lényegében 352 PPI-s pixelsűrűséget jelent. Az első és a harmadik kivitel nanokristályos kerámiavázzal rendelkezik, amelyet 316L finomacél egészít ki, a sportos kiadás viszont kompozitszálas anyagokból készült. A különböző kiadások súlya 77, 59 illetve 58 gramm és ez már magában foglalja az órát és a szíjat is.

Az okosóra HarmonyOS alapokon nyugvó felhasználói felülettel rendelkezik, amelynek részét képezi több, mint 100 sport üzemmód, a legújabb Huawei-fejlesztésű alvásmonitorozás, a készülék véroxigénszint-mérés és pulzusmérés funkciókkal is rendelkezik, de nem maradt el a beépített GPS, NFC és természetesen a Bluetooth sem.

A készülék belsejében lévő tekercs biztosítja a vezeték nélküli töltés lehetőségét is, a Huawei órája állítólag nem válogatós, bármilyen Qi töltőt használhatunk táplálására. A Huawei Watch GT Cyber a gyártó állítása szerint négy napig is képes működni durván aktív felhasználás mellett, de ha kevésbé nyúzzuk a készüléket, akkor akár hét napig is működhet egyetlen feltöltéssel.

Az okosóra sport változata fekete vagy fehér héjjal választható és magyar pénzre átszámítva nagyjából 73 583 forintot kóstál. A Fashion kék vagy fehér árnyalatban, az Urban pedig sárga és fekete festéssel lesz kapható, ezeket nagyjából 85 008 forintért lehet megvenni, egyelőre persze nyilván csak Kínában.

A helyi kereskedők már forgalmazzák és a készüléket, amelyet a gyártó hivatalos oldaláról is meg lehet rendelni. Nemzetközi értékesítésről egyelőre még nem esett szó, de egyáltalán nem lehetetlen, hogy valamikor az öreg kontinensen is megjelenik a Huawei újdonsága.

Forrás: GSMArena