Ez a legjobb okosóra üzemidő szempontjából

Az Android Police oldala készített egy összesítőt a legjobb okosórákkal üzemidő szempontjából. Sosem fogjátok kitalálni, melyik készülék nyerte a versenyt. 

Összességében véve a Garmin VivoActive 5-öt találták a legjobb üzemidőbajnoknak az Android Police oldalt szerkesztő kollégák. Ez nem azt jelenti feltétlenül, hogy ez az okosóra bírja a legtovább egyetlen feltöltéssel, hanem összességében véve üzemidő és minden egyéb szempontjából ez a készülék kínálja a legtöbbet a vételáráért.

Az oldal dicséri a készülék akár 11 napos működési idejét, gyönyörű AMOLED megjelenítőjét, illetve annak pehelykönnyű és kényelmes kivitelét. Ezek azért valóban fontos tényezők egy okosóra kiválasztásakor. Hátrányként csupán annyit hoznak fel, hogy a készülék mindössze egyetlen méretben kapható, illetve, hogy nincs beépített magasságmérője.

Az okosóra 42 mm-es méretben kerül forgalomba, és több, mint 30 sport üzemmódot kínál jövendőbeli tulajdonosának, aki még a GPS helymeghatározás előnyeit is élvezheti. Nyilván a szokásos pulzusmérés, alvásmonitorozás, véroxigénszint-mérés opciók is rendelkezésre állnak, viszont ha lépcsőzni szeretnél, akkor azt az óra nem igazán fogja tudni követni, a már említett magasságmérő hiánya miatt.

Amennyiben a készülék AMOLED megjelenítőjén használjuk az Always on Display funkciót, az üzemidő nagyjából 5 napos lesz. Ha ezt a funkciót kikapcsoljuk, akkor akár 11 napig is elkerülhetjük a konnektorokat. A GPS, a zenestreaming és hasonló funkciók nyilván rövidítenek az üzemidőn, amely végeredményében az adott felhasználó szokásaitól függ.

Nem ez a készülék volt az egyetlen, amely felkerült az összesítőre. A prémium kategóriában a Samsung Galaxy Watch 5 Pro vitte a prímet, ár/érték arányban pedig az Amazfit Active volt a bajnok. Az Android Police említésre méltónak találta még a OnePlus Watch 2, a Withings ScanWatch 2, illetve a Garmin Fenix 7 Pro okosórákat is. Listára kerülhetett a Fitbit Versa 4, illetve a Mobvoi TicWatch Pro 5 is.

Forrás: Android Police