Az Apple szoftveresen letilthatja a véroxigénszint-mérést legújabb okosóráin

Arról már mi is beszámoltunk korábban, hogy az Apple-t tavaly eltiltották a Watch Series 9 és a Watch Ultra 2 okosórák értékesítésétől az Egyesült Államokban, miután szabadalmi vitába keveredett a Masimo orvostechnológiai céggel. A gyártó jelenleg ideiglenes felfüggesztést nyert a tilalomra, ami lehetővé teszi, hogy folytassa a legújabb okosóráinak értékesítését, ám, mint kiderült, a technológiai óriás kikapcsolhatja a véroxigénszint-mérő funkciót mindkét órán, hogy elkerülje a végleges tilalmat, mivel a vita éppen a funkciót biztosító érzékelő miatt robbant ki.

Amennyiben az érintett készülékeken letiltanák a véroxigénszint-mérő szenzort, az segítene az Apple-nek, hogy elkerülje a végleges tiltást az Egyesült Államokban, vagyis folytathatná az értékesítést, és egy szoftverfrissítéssel újra bekapcsolhatná  a funkciót, ha a pereskedő felek végre megegyezésre jutnak. Az almás gyártó az értesülések szerint a Watch Series 9 és Ultra 2 készülékeket már az érzékelőt letiltva is elkezdte szállítani a kiskereskedőknek, ám azokat arra kérte, hogy a készülékeket egyelőre ne nyissák ki, és ne adják el.

Egyelőre a véroxigénszint-mérő funkció elérhető marad az amerikai felhasználók számára, amíg meg nem születik a végső ítélet az ügyben. Azt azért érdemes megemlíteni, hogy a véroxigénszint-mérés az amerikai fellebbviteli bíróság döntésétől függetlenül továbbra is elérhető lesz a Watch Series 9 és Ultra 2 felhasználóknak, amennyiben az Egyesült Államok határain kívül élnek, mivel egy esetleges tiltás kizárólag az USA-ban történő értékesítésre vonatkozna. Most már kíváncsian várjuk, hogy mi lesz ennek az egésznek a vége, habár annak végkifejlete nem sok relevanciával bír majd számunkra, vagyis az európai felhasználók számára.

Forrás: GSMArena