Projektoros okosórán dolgozhat a Samsung

A Samsung egy olyan okosórán dolgozhat, amelyet egy beépített projektor tehet különlegessé, amennyiben a készülék megjelenik. Ez egyelőre még kétséges, mivel egy szabadalom jelzi csak, hogy a dél-koreai cég ötletel ezen az elképzelésen, ami egyáltalán nem idegen számára.

Nagyjából 10 évvel ezelőtt volt egy Samsung okostelefon, amelyet felszereltek egy beépített projektorral, de a Galaxy Beam nem igazán váltotta meg a világot. Talán most ennyi idő elteltével a technológia lehetővé tesz egy újabb nekifutást ennek az elképzelésnek.

Mindenesetre nemrég levédették egy olyan okosóra koncepcióját, ami egy projektort foglal magában. A kivetítő a készülék külső oldaláról sugározna képet a felhasználó kezének külső részére.

A szabadalmi melléklet szerint a kivetítő rész több lencsét és számos ív alakban felsorakoztatott LED-sugárzót foglalna magában. A megoldás képes lenne tükrözni az óra képét, valamint képeket és videókat is vetíteni a már említett bőrfelületre.

A szabadalom ismertetése szerint a projektor olyan tartalmakat is ki tudna vetíteni, amiket nem az óra kijelzőjén látunk. Jöhetne a teljesen jogos kérdés, hogy mégis mire lenne ez jó, és mégis milyen üzemidőre lenne képes egy ilyen technológiával felszerelt viselhető eszköz, miközben a jelenlegi készülékek is elvéreznek ilyen tekintetben, ha modern funkciók garmadájával vértezik fel őket?

Az üzemidő kérdésére nem tudunk választ adni, de a miértre igen. A Samsung speciális órája a projektorral képes volna adások és más multimédiás tartalmak kivetítésére, simán lehetne filmet nézni a saját kezünkön, egy ilyen különleges órával.

A Samsung leírása szerint ezek a bizonyos LED-ek, amelyek az órára kerülnének, képesek lennének menet közben igazítani a fókusztávolságot, illetve a fényerőt is, hogy a megjelenítés minden esetben optimális lehessen.

Sajnos ez csak egy szabadalom, egy ötlet, amiből nem feltétlenül lesz kereskedelmi forgalomba kerülő, valódi termék. Csak azért védetnek sokszor le ilyen koncepciókat, hogy más cég még véletlenül se csinálhassa meg az adott készüléket.

Ugyanakkor ha a Samsung mégis aktívan keresi módját annak, hogy ez a viselhető eszköz megvalósulhasson, akkor a Galaxy Watch órák izgalmas jövőnek néznek elébe. Ha fogunk hallani ismét erről a koncepcióról, esetleg valaki megörökíti valamilyen módon a prototípust, akkor biztosabbak lehetünk abban, hogy érkezik a Samsung projektoros órája. Addig viszont nem várnánk féllábon állva a bemutatót.

Forrás: GSMArena