Okosgyűrűn dolgozhat a Samsung

A címben szereplő kijelentés igazából nem újkeletű, mert a Samsung már valamikor 2015-ben levédett egy intelligens gyűrű szabadalmat. Nyilván nem kárhoztatunk senkit, ha erről megfeledkezett volna, hiszen ilyen termékkel azóta sem rukkoltak elő a dél-koreaiak. A legújabb információk szerint azonban mégiscsak megvalósulhat a készülék, amelynek létezésére utaló nyomokat találtak az Egészség alkalmazás béta verziójában.

Abban a bizonyos szabadalomban nem egy olyan készülék szerepelt, mint amilyen az Oura, tehát nem az egészségügyi adatok követése lett volna a fő cél, a Samsung okosgyűrű koncepciója sokkal inkább az otthoni eszközök vezérlését szolgálta volna, legalábbis a 8 évvel ezelőtti adatok szerint. Ezzel a spéci szuper gyűrűvel váltani lehetett volna a csatornákat a televízión, vezérelni lehetett volna a világítást, és így tovább.

Ezek a lehetőségek nem feltétlenül fognak elveszni, de mivel a készülék létéről ezúttal a Samsung Egészség alkalmazás adott hírt, valószínűleg a fitnesz opciók sem maradnak majd ki a repertoárból. A dél-koreai gyártó még az év elején védett tele a Galaxy Ring nevet, de az okosgyűrű mint Samsung Circle, vagy Samsung Insight is piacra kerülhet. A Ring legutóbbi felbukkanását, név szerint említését az Egészség applikáción belül a dumbdeniz nevű Reddit-felhasználó szúrta ki.

Sok mindent nem derített ki, de az nagy valószínűséggel kijelenthető, hogy a készüléknek lesznek egészségkövető funkciói. Egy okosgyűrű esetében olyanokra kell gondolni, mint a pulzusmérés, a véroxigénszint-mérés, de egy ilyen ketyere lehetővé teszi az alvásmonitorozást, illetve a bőr hőmérsékletének mérését is. Mivel egy ilyen szerkezetnek nincs kijelzője, a beépített aprócska akkumulátor akár egy hétig is működésben tarthatja.

A Samsung hivatalosan még nem tett említést a gyűrűről, de mivel július 26-án lesz egy nagyobb bemutatójuk, amelyen egyebek mellett a Galaxy Watch 6 okosórák is le lesznek leplezve, a soron következő Unpacked esemény volna a legjobb alkalom, a viselhető eszköz prezentálására.

Forrás: GSMArena