Mostantól még könnyebben találhatunk játékokat a Wear OS rendszert futtató órákra

Okostelefonon játszani már egyáltalán nem újkeletű dolog, az emberek szinte bárhol, bármikor elüthetnek egy kis időt kedvenc címeikkel. Nagyon úgy tűnik, hogy hamarosan még több embert láthatunk majd, ahogy az okosóráján játszik a telefon helyett. A Google ugyanis megkönnyítette az órákon futtatható játékok megtalálását azoknak, akik valamilyen Wear OS-t futtató viselhető eszközzel rendelkeznek.

Ezentúl ha valaki meglátogatja a Google Play Áruházat, majd ott megnyitja a Továbbiak nevű fület a Játékok kategórián belül, egy új szekciót fog találni, amelynek Watch a neve. Ezen a részen belül azokat a játékokat fogjuk megtalálni, amelyeket kifejezetten Wear OS rendszerre optimalizáltak a fejlesztők. Hogy a választást még jobban megkönnyítse, a keresőóriás két részre osztotta ezeket a címeket. Az egyikben a könnyed, pihentető játékmenetet, a másikban a kihívást kínáló játékokat fogjuk találni. Az újításra a 9to5Google csapata lett figyelmes.

Az első kategóriában leginkább puzzle játékok szerepelnek, amelyekkel jól el lehet ütni az időt, de ha valaki intenzívebb szórakozásra vágyik, még autóversenyzős játékot is talál a kínálatban. A második kategóriában némileg bonyolultabb játékokra bukkanhatunk, nem hiszitek el, de szerepjátékok is akadnak a választékban.

Ott van például a Wearamon, ami lényegében egy szerepjáték és egy pet sim keveréke. Gondoskodnod kell a birtokodban lévő apró lényekről, vagyis etetni, simogatni és ápolni kell őket. Első osztályú szórakozásnak tűnik, amíg az orvos rendelőjében várakozunk.

Aztán még ott van egy szövegalapú kalandjáték is, amely a Lifeline névre hallgat. Ebben a Taylor nevű főszereplőnek kell segítenünk túlélni egy ismeretlen holdon, miután lezuhant az űrhajójával. A játéknak rengeteg végkifejlete van és csak rajtunk múlik, hogy melyikhez jutunk majd el.

A lényeg: mostantól egy okosórán is remekül el lehet szórakozni mindenféle játékokkal, illetve ezt eddig is megtehettük, hiszen még a nagy klasszikus, a Doom is futott rajtuk. Igazából az a kérdés, hogy a Doom min nem fut… A helyzet annyiban változik, hogy ezentúl könnyebben meg tudjuk találni majd a számunkra legmegfelelőbb címet, köszönhetően a Google újításának.

Forrás: PhoneArena