Megkapta tanúsítványát a Samsung Galaxy Watch 7, és a Galaxy Watch FE

Ha szereted a Samsung kütyüket, akkor izgalmas nyár vár rád, ugyanis a dél-koreai gyártó termékekkel megpakolt Unpacked bemutatóval készül júliusban. A hajlítható okostelefon és talán táblagépek mellett érkezik a gyártó első okosgyűrűje, valamint legalább három Samsung Galaxy Watch 7 modell. A megjelenés a tervek szerint alakulhat, a készülékek közül kettő megkapta a forgalomba helyezéshez szükséges engedélyeket az amerikai FCC hivatalától.

Az FCC gyakorlatilag a kínai TENAA amerikai változata, az iroda jóváhagyása nélkül nem kerülhet fel a boltok polcaira semmilyen telekommunikációs eszköz, műszaki cikk. Az eddig feltételezések szerint a Samsung három okosórával készül, az egyik egy alapmodell lesz, a másik egy Classic, valamint érkezik a Pro kiadás is.

Társuk lehet egy megfizethetőbb modell is, amelynek egyelőre nem ismert a neve, de mivel az olcsóbb zászlóshajó mobilokat FE jelöléssel árulja a Samsung, a legtöbben ezzel illetik ezt az esetleges Watch 7 variánst, amelyről azért korábban is lehetett hallani.

Szóval a minap egy rakat Samsung okosóra tette meg kötelező köreit az FCC hivatalánál, ez az SM-L300, SM-L305, SM-L310, SM-L315, és SM-R861 modellszámokkal kerültek be az adatbázisba. Az L300 és L310 vélhetően az alapmodell kétféle méret variációjának Wi-Fi Only kiadása lehet, az L305, illetve az L315 pedig az LTE modemmel szerelt iterációkat takarhatja.

Marad az SM-R861, ami azért is érdekes, mert a dél-koreai gyártó régebbi számozását használja, de maga a szám is különös. A Samsung Galaxy Watch 4 anno az SM-R860 kóddal került forgalomba, és a hírek szerint a Samsung Galaxy Watch 7 FE, vagy legyen bármi is a neve, a negyedik generációs alapmodell újrakiadása lesz. Az is lehet, hogy a végén Galaxy Watch 4 (2024)-ként fognak értékesíteni. Jelen pillanatban nem teljesen világos, mi lesz a készülék végső elnevezése, vagy milyen jellemzőkkel érkezik, de az biztos, hogy létezik, és a Samsung engedélyeztette, hogy kapható lehessen az észak-amerikai régióban.

Ugyanakkor a legújabb publikus tanúsítványi dokumentumokban nem említik sem a Classic, sem a Pro kiadást, és arról a bizonyos téglalap alakú változatról sincs adat, amiről már egy ideje beszélnek a technológiai világ szószátyár szivárogtatói. A Classic és Pro modellek kapcsán nyugodtak vagyunk, azok minden bizonnyal fel fognak tűnni az FCC adatbázisában, és ha ez a bizonyos Apple Watch-ra hajazó változat valóban megjelenik, akkor az is felkerül az iroda oldalára.

Forrás: GSMArena