Megindult a Black Shark GS3 forgalmazása

Kapott bőven elég beharangozót a strapabíró kialakítású Black Shark GS3 okosóra, amely most végre forgalomba kerül, igaz egyelőre csak a kínai piacon. A készülék masszív külső borítást, elemekkel szembeni védelmet, méretes AMOLED megjelenítőt, és úgy általában véve korrekt felszerelést kínál, egy mindössze 25 ezer forintnak megfelelő összegért cserébe.

A Xiaomi alá tartozó Black Shark elsősorban a gamer okostelefonokról, meg azok kiegészítőiről lehet ismert, de a brand egyáltalán nem fogalmatlan, ha viselhető eszközökről van szó. A Black Shark GS3 külső borítása megfelel a MIL-STD katonai besorolásoknak. A vízzel szemben pedig olyan jól bírja a kiképzést, hogy az IP69K, illetve 5ATM minősítéseket is megkaphatta.

A készülék éke természetesen az 1,43 colos AMOLED megjelenítő, amely 600 nites fényerőt, illetve 60 Hz-es képfrissítési rátát kínál, miközben karcok elleni védelmét Gorilla Glass bevonat biztosítja. A készülék oldalsó részére két gomb, valamint egy tekerhető korona került.

Az okosóra több, mint 100 sport üzemmóddal igyekszik hatékonyabbá tenni a különböző edzés- és mozgás típusokat, ami pedig az egészségkövetést illeti, támogatott a véroxigénszint-mérés, a pulzusmérés, az alvásmonitorozás, a készülék számolja a megtett lépéseket, és képes a magasságkülönbségeket is rögzíteni, így a lépcsőzést is bevehetjük az edzéstárunkba, a hegymászás mellett.

A GS3 egyik nagy dobása, hogy rendelkezik beépített GPS modullal, így képes kommunikálni a Beidou, a GLONASS, a GALILEO, a QZSS és természetesen a GPS szatellitekkel egyaránt, vagyis párosított okostelefon nélkül is megy neki a helymeghatározás.

Abban a változatban, amit most jelentettek be a kínai piacra, még van NFC chip, beépített mikrofon és hangszóró is, így a Bluetooth 5.1 összeköttetésnek köszönhetően fogadhatjuk és indíthatjuk is a hívásokat, a párosított okostelefonunkról.

Az okosóra belsejében lévő akkumulátor az ígéret szerint akár 21 napos üzemidőt is biztosíthat. Nemzetközi értékesítésről egyelőre nem esett szó, de nem lennénk meglepődve, ha később a kínai határokon kívül is forgalmazni kezdenék a készüléket.

Forrás: GizmoChina