Már kapható az Amazfit GTR Mini

Kompakt folytatást kapott a tavaly szeptemberben megjelent Amazfit GTR 4 okosóra, megérkezett az Amazfit GTR Mini. A készüléknek az indiai mellett örülhet az európai vásárlóközönség, ráadásul az már kapható is, nálunk mintegy 130 eurós áron. És hogy ezért az összegért mit kínál a gyártó? Az alábbiakban kiderítjük.

Az okosóra a Mini jelzőt azzal érdemelte ki, hogy egy mindössze 42 mm-es tokot kapott, amely 9,2 mm-es keresztmetszettel bír, illetve csupán 24,6 grammot nyom.

A készülék pántja 20 mm-es és könnyedén cserélhető. Az óra mellé alapból adnak is egyet, ez bőrbarát szilikonból készül.

Az Amazfit GTR Mini 1,28 hüvelykes AMOLED megjelenítővel lett felszerelve, amely 326 ppi-s pixelsűrűséggel büszkélkedhet. A készülék belsejében 280 mAh kapacitású akkumulátor található, amely akár 14 napos működési időt is biztosíthat egyetlen feltöltéssel. Ez a bizonyos feltöltés csupán pár órát vesz igénybe.

Az okosóra rendelkezik beépített GPS modullal, amely a gyártó saját fejlesztésű antennája révén pozícionál. Bekapcsolt helymeghatározás mellett az üzemidő legfeljebb 25 óra lehet. A készülék támogat 120 sport üzemmódot és a vizet sem kell messziről kerülni, mert a külső borítás megfelel az 5ATM minősítésnek, mehetünk úszni, fürödni is a GTR Minivel. Az óra által rögzített fitneszadatok megoszthatók a Google Fit és az Apple Health, a Strava, a Relive és az Adidas Running alkalmazásokkal is.

Az Amazfit GTR Mini pulzusmérés, véroxigénszint-mérés, alvásmonitorozás funkciókkal egyaránt rendelkezik, képes érzékelni a könnyű, a mély és az REM alvást, illetve megkísérli azonosítani a légzési problémákat.

Az okosóra szoftveres fronton ZeppOS 2.0 operációs rendszerrel támad, amely támogatja a további alkalmazások telepítését. Az óra megjeleníti a telefonon látható értesítéseket, igazából szinte mindent tud, kivéve a hívások fogadását, mivel nincs rajta sem hangszóró, sem mikrofon.

Az Amazfit GTR Mini fekete, rózsaszín és kék árnyalatokban kerül forgalomba. Nálunk Európában 130 eurós áron, ami nagyjából 51 ezer forintot jelent, az ismét hanyatlani látszó árfolyamok mellett.

Forrás: GSMArena