A Garmin Beta 15.11 már elérhető a Forerunner 955 és 255 modellekhez

Kiadták a Garmin 15.11 béta verzióját a Forerunner 255 Music és a Forerunner 955 okosórákra. A szoftvernek részét képezi számos hibajavítás is, amelyek orvosolják a biciklis és golf tevékenységek követésével kapcsolatos problémákat, illetve a frissítés telepítést követően lehetőség nyílik a felhasználók számára tizedes súlyok megadására az erőnléti edzések során.

Miután a felhasználók telepítik a szoftver béta változatát, az javítani fogja például a napfelkelte és a napnyugta idejét jelző funkció pontatlanságát, illetve egyebek mellett egy olyan problémát, amely miatt a biciklis funkciót sem lehetett használni, ha az óra tulajdonosa nem rendelkezett pályaprofillal. Apróságok ezek, de rendkívül idegesítőek lehetnek azok számára, akik egy kicsit aktívabb módon szeretnék élni az életüket.

A frissítésre jogosult Forerunner órákon javított további hibák közé tartozik az eseményérzékelés visszakapcsolásának biztosítása, illetve az értesítések hangjával és rezgéseivel kapcsolatos gondok orvoslása. Az erőnléti edzésekben mostantól tizedes súlyokkal is lehet számolni, illetve eltávolításra került az 5 százalékos háttérvilágítási opció.

A Garmin Forerunner 955 készülékhez fejlesztett 15.11-es frissítés további gyorsbillentyűket ad a villámnézetekhez az egyes óralapokon, illetve az mostantól támogatja a Connect IQ System 6 óralapokat. Javításra kerül az a hiba, amely a készülék újraindítását okozhatta, amikor a térképet edzés közben használják, illetve a golfos tevékenységek követésével kapcsolatos bugokat is sikeresen eltüntették a fejlesztők. Az új Garmin Forerunner 255 Music szoftver a navigációs adatok képernyőit is visszaállítja alapértelmezettre.

Az új szoftvert annak béta volta miatt manuálisan kell telepíteni. Ezt a felhasználók a Beállítások > Rendszer > Szoftverfrissítés menüpontban tudják majd megtenni. A Garmin béta programjába a Garmin Connecten keresztül lehet belépni.

Forrás: NotebookCheck