Apple Watch klón lesz a Huawei Watch Fit 3

A Huawei háza táján jelenleg a legnagyobb attrakció az, hogy befutottak a Pura 70 készülékek, amelyek a korábbi P-szériát váltják, de nem csupán okostelefonok készülnek a gyártó színfalai mögött, például érkezik majd valamikor a Watch Fit 3, amely kvázi teljesen egy Apple Watch klón lesz.

Van az, amikor egy adott dolog megihleti a másik dolgot, meg van az, amikor szinte teljes egészében lemásolják azt. A Huawei Watch Fit 3 esetében eléggé egyértelmű, hogy honnan származott az inspiráció, a legtöbb embernek igencsak problémát fog okozni, hogy a készüléket megkülönböztesse egy Apple Watch-tól.

Nyilván az avatott tekintett számára látszani fog, hogy a fémkeretek különböznek, mint ahogyan a képernyő körüli keret is némileg eltér. Ugyanakkor a gomb pont ott van, ahol az Apple készülékeken a korona, ráadásul ugyanabban a pozícióban. Így aztán, ha valaki meglátja a csuklódon a Watch Fit 3-at, első blikkre szinte biztos, hogy azt fogja hinni, egy Apple Watch van a birtokodban.

Ami pedig a tok formáját és kialakítását illeti, szinte teljes az egyezés. Nyilván lehetne ragozni, hogy mennyire csúnya a dolog, ennyire lemásolni egy másik terméket, de ha jobban belegondolunk, megvan ennek is az előnye. Példának okáért, ha egy Apple Watchból csak a formaterv az, amit tetszik, de nem szeretnél kilépni az Androidos ökoszisztémából, akkor a Huawei Watch Fit 3 kiváló alternatíva lehet a számodra.

Az óra valószínűleg működni fog a legtöbb Android rendszert futtató okostelefonnal, nem úgy, mint az almások viselhető eszköze. Egyébként a hírek szerint a készülék a Pura 70 szériával együtt jelent volna meg, de sajnos ez nem történt meg. Ugyanakkor szerintünk a leleplezés már csak idő kérdése lehet.

Forrás: Roland Quandt