Május 15-én indul a Huawei Eyewear 2 okos napszemüveg forgalmazása

Még tavaly ősszel mutatták be a Huawei Eyewear 2 okosszemüveget, amely cserélhető Zeiss dioptriás lencsékkel, beépített hangszórókkal és 11 órás akkumulátoros üzemidővel lépett be, az egyáltalán nem túl nagy intelligens szemüveges piacra. A gyártó most azt tervezi, hogy napszemüveges kiadásban is piacra dobja a terméket, amelynek értékesítése május 15-én indul a Huawei Summer 2024 eseménnyel veszi kezdetét, első körben természetesen Kínában.

A Huawei okos napszemüvege specifikációk tekintetében ugyanazt fogja kínálni, mint az eredeti modell, és lesz hozzá dioptriás szemüveglencse is. Habár a Huawei készüléke messze van attól, amit a Google anno mint okosszemüveg megálmodott, azért rendelkezik néhány érdekes és hasznos funkcióval. Példának okáért lehet vele zenét hallgatni, mivel rendelkezik beépített hangszórókkal, amelyek 11 órán át keresztül dúdolhatják fülünkbe a kedvenc nótáinkat.

A lencséket cserélhetjük, és ezeknek gyártásáért a Zeiss felel, elvileg bármilyen dioptriával használni lehet a készüléket. A szemüveg mindössze 4,7 grammot nyom, kerete titánból készült és mindkét oldalán érintésérzékeny felületek találhatóak, ezekkel vezéreljük magát a készüléket. Az eredeti modell 300 eurós, vagyis nagyjából 116 ezer forintos áron került forgalomba. Azt egyelőre nem tudni, hogy a napszemüveges változat mennyit fog kóstálni, de valami hasonló összegre számítunk.

Forrás: GSMArena