Leleplezték a Xiaomi Watch S1 Pro okosórát

Tényleg csak kapkodjuk a fejünket, a Xiaomi rövid időn belül hajlítható okostelefonnal, az első Snapdragon 8+ Gen 1 processzorral szerelt Redmi mobillal, és iPad Prót kihívó 12,4 colos táblagéppel is jelentkezett, és egyáltalán nem álltak még le! Vezeték nélküli fülhallgatót és egy vadonatúj okosórát is a nagyérdemű elé tártak, az utóbbi a Xiaomi Watch S1 Pro nevet viseli. Korrekt hardveres jellemzők és rendkívül elegáns külalak jellemzi az újdonságot.

A Xiaomi Watch S1 Pro rozsdamentes acélból készült házat kapott, amely 5ATM minősítésnek megfelelően áll ellen a víznek és a pornak. A megjelenítő 1,47 hüvelykes, kerek kialakítású, AMOLED technológiára épül, felbontása 480 x 480 pixel, maximális fényereje pedig 600 nit. A karcok elleni védelmet zafírkristály igyekszik biztosítani.

A vadonatúj okosóra biztosítja a megszokott, vagyis jobban mondva az elvárt egészségkövetéssel kapcsolatos funkciókat. A lehetőségek között megtalálható a pulzusmérés, a véroxigénszint-mérés, az alvásmonitorozás, illetve az óra képes megfigyelni a felhasználó stressz-szintjét is. 117 sport üzemmód áll rendelkezésre, amelyek segítségével még hatékonyabbá tehető az edzés.

A Xiaomi Watch S1 Pro fel lett szerelve mikrofonnal és hangszóróval is, így Bluetooth kapcsolaton keresztül tudunk telefonálni is, csak egy párosított okostelefonra van szükség. Az óra által biztosított vezeték nélküli kapcsolat megfelel a Bluetooth 5.2 szabványnak, de egyébként a Wi-Fi is támogatott, akárcsak a kétsávos GPS.

Az okosóra elegáns és strapabíró borítása alatt egy 500 mah kapacitású akkumulátor található, amely a kínai gyártó kijelentése szerint képes lesz akár 14 napos üzemidőt biztosítani egyetlen feltöltéssel, ez tipikus használatra értendő, ha komolyabban nyúzzuk az órát, akkor nagyjából 10 napos működésre lehet számítani.

Az óra fekete és ezüst árnyalatokban kerül forgalomba, egyelőre csak a kínai vásárlók juthatnak hozzá, nekik pedig 222 dollárnak megfelelő jüant kell a készülékért leszurkolni. Nemzetközi forgalmazásról egyelőre nincs szó, de egyáltalán nem lehetetlen, hogy a későbbiekben hozzánk is eljut ez a csinos és jól felszerelt viselhető kütyü.

Forrás: GSMArena