Kalapáccsal próbálták szétverni az Apple Watch Ultrát

Az Apple Watch Ultra a gyártó legelső strapabíró okosórája, ez látszik a külalakján, de a specifikációk listájának böngészése is egyértelművé teszi ezt a tényt. Ugyanakkor a legtöbben konkrétumokra vágyunk, nagy szerencse, hogy egy YouTube videós próbára tette a készülék tűréshatárát, így már nem nekünk kell ezt megtenni. Az okosórát egy kalapáccsal is kezelésbe vette, az alatta lévő asztal hamarabb horpadt be, minthogy a készülék megadta volna magát.

A YouTube videós nem kímélte az okosórát: volt leejtés, szögek és persze a címben említett kalapácsos próbatétel. A TechRax nevű csatorna amúgy hasonló tevékenységet végez, mint Zack Nelson, termékek tartósságát teszik próbára, eléggé kíméletlen módon. Az első teszt tehát a készülék leejtése volt, amelyet egészen jól bírt a az okosóra titánból készült borítása.

Habár igencsak valószínűtlen, hogy az Apple Watch Ultra és tulajdonosa a Fűrész-filmeket idéző módon szögek közé pottyan, a videós ezt az eshetőséget is megvizsgálta. Az okosóra újfent remekül teljesített, látható nyomok nem maradtak borításán. Vajon a viselőjével mi történne?

Végül jött a kalapácsos próbatétel, amely az okosóra zafírkristály védelemmel ellátott kijelzőjét igyekezett tartósság szempontjából górcső alá venni. A videós többször is ráütött az órára, amely végül hosszas ütlegelés után valóban feladta, de mielőtt ez megtörtént volna, előbb az asztal horpadt be.

Az első néhány csapás után viszont csak megrepedt az Apple Watch Ultra, vagyis kijelenthetjük, hogy a fizikai sokkal szemben kiváló ellenállóképességgel büszkélkedhet az almás gyártó prémium órája.

Habár az okosóra kijelzője kezdetben nem sérült meg komolyabban, többszöri ütés után már nem volt hajlandó bekapcsolni. Ez arra utalhat, hogy bár a megjelenítőn lévő zafír elsőre nem tört el, az Apple Watch Ultra belsejében lévő komponensek közül valamelyik mégiscsak súlyos károkat szenvedett.

Természetesen ez a kalapácsos próbatétel egyáltalán nem tükrözi azokat a szituációkat, amelyekben egy ilyen órának helyt kell állnia, de biztosan lesznek páran, akik megnyugodnak, hogy az okosóra még a lebrutálisabb kínzást is egészen jól viseli. Így is kell, lennie, mivel az Apple Watch Ultra rendkívül borsos, 419 990 forintos áron kerül forgalomba kicsiny hazánkban és egy ilyen félelmetes összegért az ember valódi minőséget vár el.

Forrás: MacRumors