Megérkezett a Honor Band 9 okoskarkötő is

A minap lett hivatalos a Honor Watch GS 4 okosóra, ám a készülék nem egyedül érkezett, veled debütált a Honor Band 9 okoskarkötő is. A készülék sokat kínál, de keveset kér, megfizethető árával és felszereltségével egyenes az útja a siker felé.

Az Honor Band 9 1,57 hüvelykes téglalap alakú AMOLED érintőképernyővel rendelkezik, amelynek képfrissítési frekvenciája 60 Hz, felbontása pedig 402 x 256 képpont. Az okoskarkötő tokja polimerrostból, a szíj pedig választásunktól függően bőrből vagy szilikonból készül.

A készülék belsejében 4 MB RAM és 48 MB tárhely található – ne röhögj, ennél kevesebbel is menedzseltek már holdraszállást. A Honor Band 9 kompatibilis minden olyan készülékkel, ami legalább Android 9 vagy iOS 11 operációs rendszert futtat. Az okoskarkötő 96 beltéri és kültéri sportmódot biztosít az aktív életet élők számára, ebből 85 egyéni, 11 pedig professzionális.

A karkötő természetesen biztosítja a megszokott pulzusmérés, véroxigénszint-mérés, alvásmonitorozás funkciókat. Valamelyest képes megbecsülni a vérnyomást is, nyilván olyan precíz eredményekre ne számítson senki, mint egy orvosi műszerrel, illetve érzékeli a pitvarfibrillációt. A készülék követi a hölgyek menstruációs ciklusát is.

A Honor Band 9 Bluetooth 5.3 támogatással és NFC chippel egyaránt rendelkezik, így arra is alkalmas, hogy érintés nélküli fizetéseket bonyolítsunk le vele. Okoskarkötők között kevésbé megszokott módon saját mikrofonnal és hangszóróval is büszkélkedhet, így nincs akadálya annak, hogy a segítségével fogadjunk, vagy netán indítsunk telefonhívásokat, persze ehhez egy párosított mobil is kelleni fog.

Az akkumulátor kapacitása egyelőre nem publikus valamiért, de állítólag a 14 napos működési idő simán kijön egyetlen feltöltéssel, ha pedig durván nyúzzuk a karkötőt, akkor is elérhető a 10 napos üzemidő. A további említésre méltó specifikáció közé sorolható a külső borítás 5ATM minősítésnek megfelelő ellenállóképessége a vízzel és a porral szemben, illetve a vezeték nélküli multimédia-, valamint kameravezérlés.

A Honor Band 9 okoskarkötő fekete, kék, és lila árnyalatokban lesz kapható. A készülék súlya a pánt nélkül 16,3 gramm, a szíj 135 és 200 mm között állítható. A Band 9 NFC chippel 15, anélkül pedig 12 ezer forintnak megfelelő jüant kóstál. Ezek egyelőre csak a kínai piacon kaphatóak, mégpedig a gyártó hivatalos oldalán keresztül. Nem akarunk találgatásokba bonyolódni, de szerintünk a nemzetközi értékesítés is bőven benne van a pakliban.

Forrás: GSMArena