Június 8-án kezdődik a Huawei Watch 4 és Watch 4 Pro előrendelése

Ha emlékeztek, a Huawei legújabb okosórái május 9-én debütáltak, a Watch 4 modellek egyebek mellett eSIM támogatással és további érdekességekkel léptek a világot jelentő deszkákra. Akkor a kínai gyártó munkatársai még nem közölték, hogy a készülékek mikor kerülnek forgalomba, illetve azt sem, hogy egészen pontosan mely piacokon, de szerencsére most már minden fontosabb részletre fény derült. Az okosórák előrendelése június 8-án kezdődik, az értékesítés pedig két héttel később.

Érdemes tehát ezt a két dátumot jól észbe vésni: június 8. és június 22. Előbbi a két okosóra előrendelési fázisának kezdetét jelenti, utóbbi pedig a konkrét forgalmazás első napja. Ha esetleg nem emlékeztek már, hogy miért érdemes várni az okosórák érkezését, jöjjön egy kis ismétlés a készülékek fontosabb jellemzőiről.

A készülékek a hivatalos adatlap szerint kiváló üzemidővel rendelkeznek, példának okáért a Watch 4 Pro képes akár 21 napig is működni egyetlen feltöltéssel, amennyiben használjuk az ultraenergiatakarékos üzemmódot. Ez még mindig lehetővé teszi az aktivitások követését és az pulzusmérést.

Mindezek mellett a Huawei egy új felhasználói felületet is bemutatott a készülékek mellé, amelynek részét képezi egy fejlettebb Asszisztens, egy gyorsmenü, amiben egyszerűbben és könnyebben érhetjük el a legtöbbet használt alkalmazásokat. Az egészségügyi adatokat a család többi tagjával is megoszthatjuk, vagy egy szűk baráti kör tagjaival.

A Huawei okosóráit a gyártó hivatalos weboldaláról, valamint a megszokott külsős partnerek révén lehet majd beszerezni, az alapmodell 450 eurós áron lesz kapható, fekete, rozsdamentes acélból öntött házzal és fluorelasztomer pánttal. A Huawei Watch 4 Pro bőrszíjjal és titán ötvözetből készült tokozattal 550 eurót kóstál majd, míg a teljesen titánból készült változat 700 euróba fog kerülni.

Forrás: GSMArena