LTE modemmel is megjelenik majd a Google Pixel Watch

Igazából már láttuk és azt is biztosan tudjuk, hogy érkezik a Google Pixel Watch, csak épp nagyon keveset tudunk róla, a keresőóriás emberei egészen jól vigyáznak a titkaikra. Persze annyira nem, hogy ne hagyjanak el egyet az okosóra prototípusaiból, illetve azért csak vannak szóbeszédek, amelyek lebuktatják a készülék egyes jellemzőit, jóval a bemutató előtt, amire bizony még hónapokig várni kell. Lássuk a legújabb értesüléseket!

Azt már hallottuk, hogy az okosóra nem éppen a legfrissebb hardverrel fog érkezni, és azt is megmagyaráztuk, miért ragaszkodnak a Google emberei a 2018-as Exynos 9110-hez, ami egy 10 nanométeres chipset, amelyet egy társprocesszor segít majd, amikor készenléti üzemmódban van. Ez a bizonyos plusz chip egy Cortex-M33 megoldás lesz, legalábbis ezt állítja Max Winebach szivárogtató. Az M33 fogyasztása igen csekély, mikrowattokban mérhető, így képes lesz sokáig működni az óra állítólagosan 300 mAh-s akkumulátorának köszönhetően. A társprocesszoron kívül 1,5 GB RAM valamint 32 GB háttértár kerül majd az óra burkolata alá, a már említett Exynos 9110 chipset mellé.

Azt is beszélik a Google Pixel Watch kapcsán, hogy lineáris rezgőmotort kaphat, aminek köszönhetően sokkal jobb lesz a vibrációja más okosórákhoz viszonyítva. A Google okosórájából eddig három verzió tűnt fel az FCC irodájának listáján, az egyikben csak a Bluetooth és a Wi-Fi kapcsolatok kiépítéséhez szükséges hardver található meg, de a másik kettő belsejében LTE modem is lapul. Ezek eltérő frekvenciákat támogatnak majd, ami arra is utalhat, hogy az LTE-variánsokat különböző piacokon tervezik megjelentetni.

Az órákat állítólag USB-C csatlakozón keresztül lehet majd tölteni, így ugyanazt a kábelt használhatjuk melléjük, mint a Google Pixel okostelefonokhoz – azokhoz USB-C – USB-C drótot csomagolnak, adaptert pedig nem. A Google Pixel Watch órák gyártásért a leírások szerint a Compal felelhet. A cégnek nem kevés tapasztalata van okosórák összeszerelésében, példának okáért már évek óta gyártanak Apple Watch modelleket. A Google megerősítette, hogy a Pixel Watch idén ősszel debütál, és nem egyedül fog érkezni, a Pixel 7 okostelefonokkal együtt mutatják majd be a vállalat legelső okosóráját.

Forrás: GSMArena