Hamarosan megjelenik a Xiaomi Mitu Kids Smartwatch 7X gyerekóra

A Xiaomi szinte minden létező technológiai iparágban jelen van, semmi meglepő nincs tehát abban, hogy a viselhető eszközök piacán is élen járnak. A gyártó nemrég mutatta be a Watch 2 Pro okosórát, ami a cég visszatérése a Wear OS operációs rendszerhez, és mint kiderült, készül egy kifejezetten gyerekeknek szánt órájuk is a színfalak mögött.

A Xiaomi a gyerekeknek szánt okosórákat a Mitu márka égisze alatt kínálja az érdeklődők számára, és ha hihetünk a legfrissebb értesüléseknek, hamarosan újabb termék jelenik meg a brand jóvoltából. A gyerek okosórák egyfelől hozzáférést biztosítanak néhány fejlett és modern okos funkcióhoz, így a lurkók is felkerülhetnek a digitális világ térképére, illetve a szülők számára adnak extra nyugalmat, mivel az ilyen eszközöknek köszönhetően állandó kapcsolatban maradhatnak a gyerekekkel, sőt, számos modell biztosít valós idejű helymeghatározást is.

A Xiaomi Mitu Kids Smartwatch 7X létezésének jeleit a Xiaomiui csapata találta meg az IMEI adatbázisban, ahol a készülék a MTSB25XUN modellszámmal jelent meg, illetve innen lehet tudni a nevét is. Az okosóra várhatóan a 2022-ben megjelent Mitu Kids Smartwatch 6X folytatása lesz, de hogy egészen pontosan milyen jellemzőket kínál majd a gyerekeknek és a szülőknek, egyelőre nem tudni, ez az adatbázis semmilyen specifikációt nem fed fel.

Az viszont tuti, hogy mivel a készülékre az IMEI adatbázisban találtak rá, az valamilyen módon képes lesz csatlakozni a mobilhálózatokra, akár fizikai, akár eSIM révén, de ez nem újdonság, ugyanezt az elődök is lehetővé tették. A modemnek köszönhetően a viselő hívásokat indíthat, akár képpel együtt is a szülők, vagy a felügyelők irányába, a gyerekek szöveges üzeneteket tudnak küldeni, illetve az éppen aktuális helyzetet is meg tudják osztani a másik féllel.

Valamilyen színes, fiatalos dizájnra számítunk, illetve olyan kialakításra, ami bírja a strapát, ennek megfelelően a borítás valószínűleg vízálló lesz. Nyilván mikrofon és kamera is lesz az okosórán a fejlett funkciók igénybe vételéhez. Ha az előző modellből indulunk ki, akkor az óra mindenféle oktatási appal, érintés nélküli fizetési lehetőséggel, valamint néhány alap sport üzemmóddal is fel lesz vértezve. Nem számítunk nagy felhajtásra a debütálás körül, valószínűleg csendben, a közösségi médiában fogják bejelenteni a Xiaomi Mitu Kids Smartwatch X7 érkezését és forgalmazását.

Forrás: GizmoChina