Formális bejelentést kapott a Samsung Galaxy Ring

Amikor a Samsung Galaxy S24 mobilokat leleplezték, egy pillanatra megmutatták a Galaxy Ring nevű okosgyűrűt is az Unpacked eseményen. Később napvilágra került néhány részlet a viselhető eszközzel kapcsolatban, ám azt most hivatalosan is bejelentették, habár egyelőre nem tudni, mennyibe fog kerülni, és milyen piacokon lesz kapható.

Az árral és elérhetőséggel kapcsolatos információkat valamikor később, de még ebben az évben meg fogják osztani velünk, vagyis a Samsung Galaxy Ring az idén kapható lesz. Egyelőre csak annyit tudni, hogy a készülék az USA-ban 5 és 13 közötti méretekben lesz kapható, S és XL jelzéssel a gyűrű belső részén. Mint látható, a dél-koreai gyártó okosgyűrűje homorú, középen elvékonyodik, szemben az Oura Ring domború kialakításával.

A Samsung Galaxy Ring kerámiafekete, platinaezüst, valamint arany festéssel lesz majd kapható. A készülék pulzusmérés, légzésfigyelés, alvásmonitorozás funkciókkal egyaránt bír, utóbbi még az éjjeli mozgásokat is képes követni, illetve az alvási apnoé kezdeti jeleit is azonosíthatja. A Samsung Galaxy Ring remek kiegészítője lehet a Galaxy Watch okosóráknak, mivel a kettő együtt még pontosabb 24 órás pulzusmérést tehet lehetővé.

A készülék egy úgynevezett Vitalitás értéket is kalkulál, ami a napi aktivitás, alvási minőség, nyugalmi pulzus, valamint pulzusszám változékonyság értékeinek kombinációja. A gyűrű Samsung Egészség integrációval is rendelkezik, és képes elérendő célokat kitűzni a felhasználók számára, illetve monitorozni annak előrehaladását is, amiről visszajelzést is adhat.

Amikor forgalomba kerül, a Samsung Galaxy Ring kizárólag Samsung mobilokkal lesz kompatibilis, de később más Android rendszert futtató okostelefonok támogatását is megoldják a dél-koreai gyártó munkatársai.

Forrás: GSMArena