Felemásra sikerült a YouTube Music legújabb Wear OS frissítése

Az okosórákra, pontosabban a Wear OS rendszerekre fejlesztett YouTube Music nemrég kapott egy új frissítést, de amennyire örömteli az érkezése, legalább annyira lehet majd ráncolni a szemöldököt, miután telepítettük.

Az új frissítés javít egy régóta fennálló hibát az albumokban levő dalok böngészésekor, de ami a lejátszás sorrendet illeti, az update érdekes megoldást vezet be. Mostantól meg lehet egyesével nézni a zeneszámokat, a háttérben pedig az albumborítókat is láthatjuk elhomályosítva.

A 6.15-ös frissítés előtt csak a teljes albumokat lehetett lejátszani egy előadótól, ha kifejezetten egy bizonyos dalt szerettünk volna meghallgatni, akkor a számokat manuálisan kellett átléptetni, amíg oda nem értünk a megfelelőhöz. Ezentúl arra a dalra lehet egyből ugrani, amelyikre akarunk.

Ez rendben is volna, sőt, üdvözlendő újítás történt, de a Google frissítésének köszönhetően az lejátszás gomb helyett a shuffle került oda alapértelmezetten. Az is érdekes, hogy ha rámegyünk a kívánt dalra, az utána következő dal teljesen véletlenszerű lesz.

Így egy kicsit olyan az egész, mintha rádiót hallgatnánk, ahol nem mi irányítjuk a lejátszott dalok sorrendjét. Így aztán a YouTube Music új frissítése adott is plusz lehetőségeket, de egyúttal szó szerint meg is kavarta a dolgokat. Reméljük a felhasználói visszajelzések alapján korrigálnak majd mindezen, persze az is lehet, hogy mindenki elégedett lesz az új változattal, és marad minden úgy, ahogy van.

Forrás: GSMArena