Bluetooth-hanghívással és vérnyomásméréssel debütált a kültéri Gainbang K55 okosóra

A Gainbang K55 egy kifejezetten kültéri használatra fejlesztett okosóra, amely nemrégiben jelent meg és globálisan megvásárolható az AliExpress oldalán keresztül. A készülék beépített hangszóróval és mikrofonnal rendelkezik, így párosított okostelefon segítségével telefonálhatunk vele, a megszokott egészségkövetés funkciókat pedig vérnyomásmérés egészíti ki.

Strapabíró, drabális kialakítást kapott a K55, de nem mondhatnánk, hogy kifejezetten strapaokosóra, persze azért a külső borítás kapott egy IP67 minősítést, vagyis a készülék belsejében található elektronika védett a víztől és a portól. Az okosóra megjelenítője 1,85 hüvelykes, IPS LCD technológiára épül, a felbontása pedig 240 x 280 pixel.

A K55 belsejében lévő Bluetooth 5.0 modemnek köszönhetően a K55 képes csatlakozni bármely legalább Android 4.4 vagy iOS 8.0 operációs rendszert futtató mobillal, a vezeték nélküli kapcsolódás pedig még a telefonálást is lehetővé teszi az órán keresztül. A készülék adatlapján megtalálható a pulzusmérés és véroxigénszint-mérés funkciók mellett a vérnyomás mérés is, ám annak pontossága nincs részletezve.

Az okosóra kedvezmény nélkül sem kerül többe 67 dollárnál, szóval sejthetitek, mennyire képes kiváltani egy professzionális orvosi műszert: semennyire. Léteznek viselhető eszközök, amelyek képesek erre, de a 150+ ezres árkategóriában. Na persze ez nem jelenti azt, hogy a Gainbang K55 használhatatlan lenne, csak ne várjunk el tőle olyat, amire sanszosan nem képes.

A készülék képes 15 mozgásfajtát automatikusan felismerni, felkínál 20-nál is több sport üzemmódot, természetesen létezik egy kifejezetten az okosóra mellé fejlesztett applikáció is, amelynek segítségével egyebek mellett összesíteni tudjuk a rólunk gyűjtött egészségügyi adatokat.

A Gainbang K55 burkolata alatt 350 mAh kapacitású akkumulátor található, amely a gyártó ígéretek szerint képes 20 napos üzemidőt biztosítani, készenléti, illetve 10 napos működést normál felhasználás mellett. Piros pont jár azért, mert az órát vezeték nélküli töltőkkel is táplálni lehet, azt mondjuk nem tudni, hogy egy teljes töltés mennyi időt igényel.

Ha esetleg szeretnél rendelni magadnak egyet, azt erre a linkre kattintva megteheted. A készülék 67,91 dolláros kerül majd forgalomba, de most belépőáron mindössze 33,23 dollárért beszerezhető. A K55 okosóra fekete, sárga és zöld színekben választható.

Forrás: NotebookCheck