Kiszivárogtak a Google Pixel Watch 3 jellemzői

A minap adtunk hírt arról, hogy a Google Pixel Watch 3 került egyet az FCC hivatalánál, így az észak-amerikai forgalmazás előtt jó eséllyel már nincsenek akadályok. Sajnos az iroda olyan túl sok jellemzőt nem fed fel egy adott készülék kapcsán, de máris érkezett egy újabb szivárgás, ami még részletesebb betekintést enged az okosóra specifikációiba.

Az okosóra belsejében Snapdragon W5 chipset teljesít majd szolgálatot – állítják az új értesülések, amelyek a Google belső köreiből származnak. Az lapkakészlet mellé egy egyedi fejlesztésű társprocesszor kerül, vélhetően a kevésbé erőforrás igényes feladatok végrehajtásához.

Ugye kétféle modell lesz kétféle mérettel, a 41 mm-es változat belsejébe 305 mAh-s akkumulátor kerül, a nagyobb, 45 mm-es kiadás borítása alá pedig 420 mAh-s telepet szerelnek majd. A kisebb készülék egy 32 x 32 mm-es megjelenítőt kap majd, vagyis a kijelző nagyobb lesz, mint az előd esetében, aminek 30 x 30 megjelenítő jutott. A méretesebb XL variáns 36 x 36 mm-es képernyővel lesz ellátva, ami pedig a felbontást illeti az egyik 408 x 408, a másik pedig 456 x 456 képpontot fog mozgatni.

Habár a dizájn nem igazán fog érdemben változni a Google Pixel Watch 2-höz képest, a fentiek alapján ki lehet találni, hogy a megjelenítő körüli keretek vékonyabbak lesznek az alapmodell esetében. A forrás szerint a Google 1 teljes mm-t lefarag majd a korábbi 5,5 mm-es kávából. Nyilván ez még mindig eléggé vaskos keret, de a fejlődésnek mindig örülni kell. A kijelzők maximális fényereje is magasabb lesz, az idei modellek tudni fogják a 2000 nitet is.

A Google Pixel Watch 3 UWB támogatással is bírni fog, de ezt már az FCC irodája is megerősítette, így az okosórát meg lehet majd találni, ha elveszítettük, mégpedig a Google Készülékkereső hálózatának segítségével. A technológia elvileg azt is lehetővé teszi, hogy az órát slusszkulcs gyanánt használjuk az ilyen modern varázslatokat támogató autókban. A Hyundai, a BMW és a Kia is rendelkezik olyan gépjárművel, ami kompatibilis ezzel a vezeték nélküli kommunikációs móddal, de külön támogatást kell biztosítani a Google okosórájának is, hogy működhessen a dolog.

A Google Pixel Watch 3 41 mm-es változatát fekete ezüst és arany árnyalatokban forgalmazzák majd, a 45 mm-es modell pedig mogyoróbarna, fekete és ezüst színekben kész választható, és persze lesz egy rakat színes pánt is, hogy mindenki megtalálhassa a neki tetszőt. A Google Pixel 9 okostelefonok és a Pixel Watch 3 okosóra augusztus 13-án mutatkoznak be hivatalosan a nagyérdemű előtt, két hónappal hamarabb az éveken át megszokott októberi bejelentéshez képest.

Forrás: GSMArena