Befutott a Redmi Band 2

A minap leplezték le a Redmi K60 telefonokat, de a készülékek nem önmagukban érkeztek, a kínai gyártó leleplezett egy vezeték nélküli fülhallgatót, egy okosórát és egy okoskarkötőt is. Az óráról tegnap már értekeztünk, most pedig következzen a karkötő, ami a Redmi Band 2 névre hallgat.

Okoskarkötőnek mondjuk, de a készülék a méretei, illetve úgy általában véve a jellemzői okán annyira közel áll az okosórákhoz, hogy szinte elmosódni látszik a két termékkategória közötti határ, amikor az újdonságot vizsgáljuk. Kapásból ott van a kijelző, amely 1,47 hüvelykes, vagyis 76 százalékkal nagyobb, mint amekkora panellal a legelső Redmi Band karkötőt felszerelték. A készülék mindössze 9,9 mm vastag, mérlegre helyezve pedig csupán 14,9 grammot nyom.

Habár a Bluetooth-kapcsolaton keresztüli telefonálás nem támogatott, a karkötő így is egy rakat hasznos funkcióval igyekszik segíteni tulajdonosát. A szokásos pulzusmérés mellett elérhető a véroxigénszint-mérés, illetve a viselhető eszköz képes követni a hölgyek menstruációs ciklusát. Az aktív életet élők jó hasznát fogják látni a beépített 30 sport üzemmódnak, és az sem hátrányos, hogy a készülék keményebb igénybevétel esetén is képes 6 napon keresztül üzemelni, egyetlen feltöltéssel. Normál használat mellett nagyjából 14 napos működési időre lehet számítani.

A Redmi Band 2 külső borítása megfelel az 5ATM minősítésnek, vagyis elviekben a vízisportok űzésekor sem kell megválni tőle. A sok szimpatikus specifikáció mellett mégis az ára a legklasszabb jellemzői az újdonságnak, amely mindössze jön 22,7 dollárnak megfelelő helyi pénzért vásárolható meg egészen az idei év végéig, utána egy kicsit többe fog kerülni, de az az összeg sem lesz vészes: a végleges ár nagyjából 24,2 dollár körül alakul majd. A Redmi újdonsága fluoreszkáló zöld, rózsaszín/arany, világoskék, sötétzöld és fehér árnyalatokban kerül forgalomba.

Forrás: GSMArena