A héten debütál a Xiaomi Watch S3

A Xiaomi megerősítette, hogy legújabb zászlóshajó okostelefonjai, vagyis a 14-es sorszámú okostelefonok mellett egy okosóra is érkezni fog még ezen a héten. A készüléket a Xiaomi Watch S3 névre fogják keresztelni, és rengeteg olyan funkciót felkínál majd, amelyet a gyártó korábbi órái is tudtak, ám ezúttal egy innovatív és testreszabható dizájnnal kiegészítve.

A gyártó kedvcsináló képeket tett közzé új órájával, amelyet nem sokkal a Watch 2 Pro érkezése után terveznek leleplezni. Ezek a teaser képek azt is megerősítették, hogy a Xiaomi 14 széria telefonjai október 26-án lesznek bemutatva. Az órát többféle színben is forgalmazni fogják, mint ahogyan a képeken is látható.

Az új készülék első pillantásra a sokban hasonlít a Watch S1 Próra, de ez az új modell felkínálja majd annak lehetőségét, hogy cseréljük a keretét, ezáltal még változatosabb színkombinációkat valósíthatunk meg.

Ráadásul nagyon úgy fest, hogy a Watch S3 érzékelni fogja, hogy milyen keretet csatlakoztatunk hozzá, és ennek megfelelően állítja be a felhasználói felület színeit, ami azért elég nagy újítás. Ha emlékeztek, az Apple is valami hasonlót tervez a pántokkal.

A Xiaomi a napokban leplezte le vadonatúj interfészét, a HyperOS-t, ez fog futni a most debütáló okostelefonokon, és mint kiderült az órán is. Az interfész Android alapokon nyugszik majd a mobilokon, de azt egyelőre nem tudni, hogy az okosórán hasonlóképpen Wear OS 4 lesz az alapja, vagy valamilyen házilag barkácsolt rendszer.

Az óra kapcsán még annyit tudni, hogy AMOLED megjelenítővel szerelik majd fel, amely 1,43 hüvelykes lesz, 326 ppi-s képsűrűséggel, valamint 600 nites maximális fényerővel. Sejtésünk szerint a Xiaomi 14 mobilok meg fognak jelenni a nemzetközi színtéren is, de arról egyelőre nincsenek információink, hogy az órát is be lehet-e majd szerezni a globális piacokon. Reméljük igen, és abban is bízunk, hogy barátságos árat vésnek majd a viselhető eszköz dobozára.

Forrás: NotebookCheck