A Google bátorítja a fejlesztőket, hogy készítsenek több Wear OS alkalmazást

Sokáig az lehetett az érzésünk, hogy a Google által fejlesztett, okosórákra szánt Wear OS egyfajta mostohagyermek, aztán tavaly a keresőóriás és a Samsung közös munkával bizonyította a Wear OS 3 bevezetésével, hogy igenis elkötelezettek az operációs rendszer mellett. Állítólag ennek megvolt az értelme, mert így 3x annyi okosóra-aktiválás történt a rendszeren belül, a nagy partner, a Samsung pedig csak 2022 második negyedévében több, mint 2,8 millió okosórát adott el. Persze egy platform csak annyira jó, mint amennyire az alkalmazások, épp ezért a Google szeretné bátorítani a fejlesztőket, hogy még több appot készítsenek a Wear OS rendszerre.

Az Android Dev Summit 2022 rendezvényen a Google felkérte a fejlesztőket, hogy készítsenek több okosórára szánt alkalmazást, Wear OS rendszerre. Az applikációk készítői egyébként már most érzékelhetnek növekedést a felhasználói bázisokban, hogy egy konkrét példát mondjunk, a Strava, az Androidon és iOS-en elérhető egyik legjobb futóalkalmazás, 30 százalékos növekedést észlelt a napi aktív felhasználók számában.

A Google az elmúlt évben megújította a legtöbb okosórás alkalmazását, amely végül a Pixel Watch megjelenéséhez vezetett. Sokat javítottak a Wear OS rendszert futtató órák integrációján az Androidos okostelefonokkal és Chrome OS rendszerű eszközökkel is. Ami azt illeti, a Samsung is rendelkezik saját alkalmazáscsomaggal, amelyet a Galaxy Watch sorozatba tartozó okosórái mellé kínál.

Kijelenthetjük, hogy a rendszerben van élet, így aztán már csak remélni lehet, hogy még több applikáció-fejlesztő hozza majd el az alkalmazásait Wear OS-re, vagy törekszik majd arra, hogy a már meglévő appokat tovább javítsák és ezáltal fokozzák a felhasználói élményt.

Valószínűleg az a cél, hogy a Google is olyan helyzetbe kerülhessen az ökoszisztémájával, mint amilyenben az Apple van. A watchOS egy rendkívül populáris platformnak számít a fejlesztők számára, nem csoda, hogy az almás gyártó kézben tartja a csúcskategóriás okosórák piacát. Ha a Google és a partnerei képesek lesznek együttesen tovább fejleszteni a Wear OS rendszert, akkor közösen egyenrangúvá válhatnak az iparág legjobbjaival, legalábbis sokan így gondolják.

Forrás: Sammobile