A Samsung Galaxy Watch 4 mégsem kap meg egy funkciót

Április 20-án az amerikai Verizon szolgáltató publikált egy frissítést a Samsung Galaxy Watch 4 és Watch 4 Classic készülékek LTE modemmel szerelt variánsaira. Ehhez volt egy online dokumentáció, amelyben az szerepelt, hogy az okosórák megkapták a Google Asszisztenst lehetővé tévő funkciót. Igen ám, de a Samsung készülékein azóta sem működik a Google virtuális asszisztense, annak ellenére sem, hogy a Wear OS 3.0 verzióját futtatják.

A legtöbb felhasználó nézett, mint Rozi a moziban, hogy most akkor hol van a Google Asszisztens-támogatás, hiszen elviekben a frissítés lehetővé tette annak használatát. A The Verge munkatársai végül megkeresték a Google-t az üggyel kapcsolatban, míg végül a cég szóvivője az alábbi nyilatkozattal reagált:

“A Google Asszisztens nem jön ki a Samsung Galaxy Watch 4 órákra, és egyelőre nincs is tervben olyan frissítés, amivel az elérhetővé válna a készülékekre.”

Szomorú, mivel ez a funkció módfelett hasznos lenne minden Galaxy Watch 4 felhasználó számára, és ez a hiányosság nem csak az amerikai Samsung okosóra-tulajdonosok nyomora, másutt sem lesz elérhető a funkció. Azóta az embereket fellelkesítő Verizon frissítés dokumentációját is újraírták, ebben már említést szintjén sem szerepel a Google Asszisztens. A frissítésben olyan dolgokat találni, mint a Smart Switch biztonsági mentés és visszaállítás funkciók támogatása. Az update lehetővé teszi ezentúl a testösszetétel mérését is egyebek mellett, csak éppen az Asszisztenst lesznek kénytelenek nélkülözni a Samsung Galaxy Watch 4 felhasználók.

Forrás: GSMArena