Hivatalos a Fitbit Charge 6

A Google birtokában lévő Fitbit brand újabb készülékkel jelentkezett, a Charge 6 névre hallgató karkötő fejlesztett egészségkövetéssel és Google alkalmazások mélyebb integrációjával debütált.

A Fitbit Charge 6 1,04 colos AMOLED kijelzővel lett felszerelve, ami természetesen támogatja az Always On Display funkciót is. A készülék alumínium, üveg és műgyanta felhasználásával készült, az oldalsó gombok haptikus rezgésre is képesek.

A Fitbit Charge 6 fejlesztett biometrikus optikai szenzorral rendelkezik, ami új elektronikus érzékelőkkel és gépi tanulásos algoritmusokkal egészül ki, utóbbiakat a Google fejlesztette. Mindezeknek köszönhetően a készülék 60 százalékkal pontosabb eredményekkel szolgálhat, mint az elődei. A karkötőt párosíthatjuk az ilyesmire alkalmas kondigépekkel, így még pontosabb, valós idejű adatokat szerezhetünk edzés közben.

A funkciók között van véroxigénszint-mérés, illetve EKG is, ami jelzi a pitvarfibrillációt. Persze megkapjuk az ilyenkor szokásos alvásmonitorozás, stressz-szint mérés és bőrhőmérséklet mérés opciókat, ezek nélkül lassan nem is viselhető eszköz egy viselhető eszköz. A Fitbit Charge 6 40+ sport üzemmódot kínál az aktív életet élők számára, akik VO2Max méréseket is végezhetnek, vagyis ellenőrizhetik szervezetük oxigénfelvételi képességét.

Nem lesz gond a vízisportokkal sem, mert a készülék külső borítása 5ATM minősítésnek megfelelően ellenáll a vízzel és a porral szemben. Van beépített GPS, ami a GLONASS műholdakat is támogatja. A Fitbit Charge 6 irányítja a YouTube Music appot, a Google Térkép segítségével pedig fordulóról-fordulóra útmutatást kaphatunk. Van NFC, ami lehetővé teszi a mobilfizetést a Google Wallet alkalmazással, a készülék egyetlen feltöltéssel nagyjából 7 napig képes üzemelni.

A Fitbit Charge 6 obszidián, korall és porcelán árnyalatokban kerül forgalomba. A készülék már előrendelhető a márka oldaláról, ahonnan 160 eurós áron (~ 62 ezer Ft) szerezhetjük majd be.

Forrás: GSMArena