Hivatalos a Realme Watch 3

Az Oppo szárnyai alatt működő Realme márka rengeteg különféle kütyüt mutatott be a mai napon, vezeték nélküli hangszórók, számítógép monitorok és más egyebek mellett leleplezett egy okosórát is. A szóban forgó készülék a Realme Watch 3, amely formatervét tekintve némileg az Apple Watch-ra hajaz, viszont az árazása jóval barátibb, és ahhoz képest egészen sok mindent tud.

Az újdonságot fel lehet fogni egyfelől a Realme Watch 2 folytatásának, de sokat merít az olcsóbb Watch 2 Pro-ból is. Az újdonságnak immáron 1,8 hüvelykes kijelzője van, ami természetesen továbbra is téglalap alakú.

A megjelenítő 50 helyett most már 67,5 százalékát foglalja el a felső felületnek, viszont a felbontást lejjebb vették, jelen esetben 240 x 286 pixellel kell beérni, a fényerő pedig legfeljebb 500 nit lehet, a korábbi 600 helyett. A megjelenítőre száznál is több óralapot lehet applikálni.

Szerencsére azért történtek pozitív változások is, az új okosóra például támogatja a Bluetooth hanghívást, ez egy olyan funkció, amelyet korábban csak a Pro modell kínált fel. Beépített hangszóró és mikrofon teszi lehetővé ezt a bravúrt, a jó hangminőség érdekében pedig egy duál módban működő Bluetooth 5.3 chipet, valamint frissített hangszórót is bevetettek, a mesterséges intelligenciára alapuló zajcsökkentő algoritmusokat nem is említve.

Ha szeretsz mozogni, akkor az az óra jó választás lesz a számodra, mert több, mint 110 sport üzemmód áll rendelkezésre. A Realme Watch 3 érzékelői révén képes követni a felhasználó pulzusát, véroxigénszintjét, alvási minőségét, stressz szintjét is.

Az okosóra teste maga polikarbonátból készült, viszont kapott egy fém bevonatot. A konstrukció megfelel az IP68 minősítésnek, ugyanakkor a gyártó figyelmeztet arra, hogy a készülék úszásra vagy zuhanyzásra nem igazán alkalmas. Amit még az óra külsejéről érdemes tudni az, hogy 45 x 37 x 11,5 mm-es méretekkel, valamint szíj nélkül 40 grammos súlya rendelkezik, az alapértelmezett szilikon szíjak pedig 14 grammot nyomnak.

Az okosóra burkolata alatt egy 340 mAh kapacitású akkumulátor található, amely átlagos felhasználás mellett 7 napos üzemidőt biztosít. Ez is egy visszalépés a Watch 2 képességeihez képest, amelyet anno úgy reklámoztak, hogy simán húzza 12 napig is, pedig abban csak egy 315 mAh kapacitású akkumulátor volt. A telep töltése nagyjából 2,5 órát vesz igénybe. A Realme Watch 3 egyelőre csak az indiai piacon érhető el, ahol helyi forgalmazók fogják kínálni, mégpedig ottani pénzből átszámítva megközelítőleg 44 dolláros áron.

Forrás: GSMArena