A Xiaomi visszatér a Wear OS rendszerhez a Watch 2 Próval

A Xiaomi nemrégiben publikált egy rövid kedvcsináló videót, amelyet a Watch 2 Pro okosórának dedikált. A kínai gyártó ezzel a készülékkel visszatér a Wear OS operációs rendszerhez, amelyet utoljára 2020-ban, a Mi Watch esetében alkalmaztak. A készülék 250 euró alatti áron kerülhet forgalomba, és olyan készülékekkel indulhat harcba a vásárlók kegyeiért, mint a Galaxy Watch 6, vagy a Pixel Watch 2, netán a TicWatch Pro 5.

Mindössze 15 másodperces az a videó, és csak annyi derül ki belőle, hogy a készülék Wear OS rendszerrel debütál, illetve hogy leleplezésére szeptember 26-án kerül sor, Berlinben.

Az újdonság több szempontból is eltér a Xiaomi legutóbbi okosóráitól, egyfelől megváltozik az elnevezési séma, másfelől három év után ez az első olyan készülék, amely a Google viselhető eszközökre fejlesztett rendszerét futtatja.

Ha minden igaz, az okosóra belsejében Snapdragon W5 Plus Gen 1 lapkakészlet teljesít majd szolgálatot, amely mellé 2 GB RAM társul be, tehát nem csupán a szoftver, de hardver szempontjából is méltó kihívója lesz a Samsung, illetve a Google piacon lévő készülékeinek.

A Xiaomi Watch 2 Pro a Xiaomi 13T okostelefonokkal együtt mutatkozhat be. Ha minden igaz, akkor, ahogyan a bevezetőben is említettük, a készülék 250 euró alatti áron kerül majd a boltok polcaira, vagyis kategóriáján belül nagyon is versenyképes ajánlatnak fog számítani. Sok minden nem tiszta még a készülékkel kapcsolatban, de már nem sokat kell várni jövő hét keddig, aznap minden homályba burkolódzó részletre fény derül.

Forrás: NotebookCheck