Frissítést kapnak a Samsung Galaxy Watch 3 okosórák

Mivel nemrégiben mutatták be őket, a Samsung Galaxy Watch 5 órák kapták mostanában a legtöbb figyelmet, a rajongók és a média részéről egyaránt. Szerencsére ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy a dél-koreai gyártó megfeledkezett volna azokról, akik valamely korábbi viselhető eszközüket használják. Most például a Galaxy Watch 3 sorozat részesül egy komolyabb frissítésben, amely új számlapokat, fejlesztett egészségkövetés funkciókat biztosít, további hasznos fejlesztések mellett.

A frissítésben lévő új számlapokat a Samsung Galaxy Watch 5 készülékek szoftveréből kölcsönzik. A Galaxy Watch 3 készülékek még a korábbi Tizen OS operációs rendszert futtatják, míg a jelenlegi Galaxy Watch 5 modellek Wear OS ökoszisztémával vannak felszerelve, de a gyártónak volt gondja arra, hogy az órafelületeket a korábbi, mára már kvázi megszűnt interfészhez igazítsa.

Mindezek mellett az úgynevezett “Daily Activity” mostantól szinkronizálja az adatokat a Samsung Galaxy okostelefonokkal, illetve bővült egy új, horkolásérzékelő funkcióval. Ez valószínűleg az egyedül élők számára lesz igazán hasznos, mert akik másokkal együtt laknak, vélhetően „kapnak értesítést arról”, ha zajos az éjszakai pihenőjük. A horkolást érzékelő opció a Galaxy Watch 4 készülékekkel debütált, használatához pedig továbbra is szükséges az, hogy az okostelefon valahol a közelben legyen, és engedélyezve legyen a mikrofonjának használata.

A Samsung Galaxy Watch 3 órák frissítése az R8x0XXU1DVH4 buildszámot viseli, nagy valószínűséggel már nem kell sokat várni arra, hogy az telepíthető legyen a készülékekre. Az okosórák frissítései sokkal gyorsabban terjednek, mint az okostelefonokra szánt firmware-ek, így számottevő késésre nemigen kell számítani.

Forrás: 9To5Google