A Xiaomi első Poco márkájú okosórája Európában is megjelenhet

Állítólag a Xiaomi az első Poco márkájú okosórájának a megjelenését készíti elő. Bár a készülék Európában is piacra kerülhet, azt nem közvetlenül a Xiaomi vagy a szóban forgó brand, hanem a 70mai gyárthatja.

Habár a Poco elsősorban a kiváló ár/érték arányú okostelefonokról ismert, a legfrissebb értesülések szerint nem csupán mobilokkal készülnek a közeljövőre nézve. A Xiaomi Today munkatársai úgy tudják, hogy a Xiaomi egy a Poco égisze alatt megjelenő okosóra fejlesztését végzi. A készülék érkezésére bizonyítékot egy olasz adatbázisban találtak állítólag, ám az egészről csupán egy képernyőmentést publikáltak eddig. Maga a bizonyíték vagy forrás egy kissé megkérdőjelezhető, ugyanakkor el sem vethetjük teljes egészében.

Az itt láthatóak értelmében a Poco okosórája az M2131W1 modellszámot kapta, ez a modell szám már szerepelt az Eurázsiai Gazdasági Bizottság (EEC) listájában. Az ázsiai gyártók, akárcsak a Xiaomi a megjelenés előtt regisztrálni szokták az adott eszközt az EEC hivatalánál, amennyiben azt szeretnék forgalmazni az öreg kontinensen. Ez alapján okkal feltételezhető, hogy a Xiaomi több európai országban is értékesíteni kívánja az első Poco márkájú okosórát, nem csupán Olaszországban.

A hírek forrása azonban hozzáteszi, hogy a kínai vállalat nem saját berkeken belül fogja intézni a készülék gyártását, amelyet nevezzük jobb híján egyelőre Poco Watch-nak. Egy másik leányvállalat, a 70mai fogja lebonyolítani az okosóra összeszerelését. Igencsak sanszos, hogy a Poco Watch hasonlítani fog a 70mai Spahir Watch-ra, amely egyebek mellett 1,78 hüvelykes AMOLED képernyővel, két fizikai gombbal, illetve az Apple Watch-ot idéző négyzetes kialakítással rendelkezhet. A jelek szerint a Poco Watch hamarosan megjelenhet, habár a reklámozását egyelőre még nem kezdték meg a szokásos médiafelületeken keresztül.

Forrás: NotebookCheck