Hihetetlen de igaz: az Apple még mindig árul újracsomagolt Watch Series 3 okosórákat

Az Apple Watch 3 eredetileg 2017-ben debütált és egészen 2022 elejéig ott volt az almás gyártó kínálatában, mint egy opció azok számára, akik olcsón szeretnének almás viselhető eszközt vásárolni. Sokan poénkodtak is ezen a kissé – legalábbis tech viszonylatban – hosszúra nyúlt élettartamon, amely annak ellenére, hogy hivatalosan már véget ért az év elején, bizonyos módon még mindig tart. A gyártó ugyanis továbbra is kínál refurbished, vagyis újracsomagolt Series 3 órákat, de ilyeneket semmiképp sem érdemes már vásárolni, azt is eláruljuk, hogy miért.

Nyilván az itt olvasottakat azokat érintik, akik olyan régióban tartózkodnak, ahol elérhető az Apple felújított termékeket kínáló boltja. Ezekben az almás cég még most is 369 dollárért árulja az Apple Watch Series 3 rozsdamentes acél burkolattal ellátott változatát, ami ugyan 230 dollárral olcsóbb, mint az eredeti ár, de tekintve a készülék elavultságát, még így is egy horribilis összeg.

De még ha ennek az árnak a felét kérnék el is érte, akkor sem lenne jó vétel ez az okosóra. Egyrészt a készülék már nem kap szoftverfrissítéseket, a formaterv sem éppen üti meg a mai mércét, arról nem is beszélve hogy a teljesítménye, akárcsak az akkumulátoros üzemideje szintén elég gyengének számít, a modern kiadásokhoz mérve. Az egészségkövetéssel kapcsolatos funkciók pontossága is hagy már azért némi kívánnivalót maga után. Tehát a készülék mindenképpen kerülendő.

Ez a bizonyos 369 dolláros vételár nagyobb összeg, mint amennyit a nemrég frissített Apple Watch SE modellért elkérnek, amelyet már 249 dolláros áron be lehet szerezni és bár funkcionalitása visszafogottabb, mint a prémium kiadásoké, mégis egy jóval modernebb, fejlettebb eszköz. Ha mindenáron felújított modellt akar valaki vásárolni azokban a régiókban, ahol ezt megteheti, érdemesebb egy másik órát választani. Kapásból ott van az Apple Watch Series 5, vagy az Apple Watch 7, ezek egyes konfigurációi a mai napig kielégítő teljesítményt és funkciókat biztosítanak, ráadásul karácsony idején további leárazásokra is lehet számítani.

Forrás: MacRumors