Megérkezett az Omate Ice Ring okosgyűrű

Az Omate már egy ideje jelen van a viselhető eszközök piacán, a cég egy új okosgyűrűt jelentett be, ami az Ice Ring nevet viseli. A készülék minimalista dizájnnal, titán ötvözetből készült kialakítással érkezett, elsődleges célja pedig továbbra is a felhasználó biometrikus adatainak követése, mi aztán többek között alvásmonitorozás, pulzusmérés, illetve véroxigénszint-mérés funkciókra is képes.

A gyűrű a bevezetőben említett egészségkövető opciók mellett képes a stressz-szint figyelésére, tudja nagyjából kalkulálni a vérnyomást is, de nem orvosi eszközről van szó. Az Omate Ice Ring sport üzemmódokkal is fel lett vértezve, vagyis az edzéseket is hatékonyabbá teheti a készülék. A szabadtéri sporttevékenységek útvonalát a párosított okostelefon GPS moduljával, illetve a Google Térkép segítségével lehet rögzíteni.

Az okosgyűrű nagyon komoly alvásmonitorozási képességekkel bír, a készülék képes négy alvási fázist is követni, ezek az ébrenlét, a mélyalvás, a könnyű alvás, és a REM-fázis. A készülék az alvás minőségétől függően 0 és 100 között tudja pontozni pihenésünket, a társalkalmazás pedig részletes elemzést is biztosíthat. A többi biometrikus információt is ugyanebben az alkalmazásban nézhetjük meg, az applikáció iOS és Android operációs rendszerekre is elérhető.

Az apróság Bluetooth 5.1 kompatibilitással, valamint 20 mAh kapacitású akkumulátorral rendelkezik, ami a gyártói ígéretek szerint akár 10 napos készenléti, illetve 4-6 napos üzemidőt is biztosíthat, normál használat mellett, bármit is jelentsen ez. A készülékhez mellékelt töltővel a gyűrű elvileg mindössze 30 perc alatt újratölthető, ha az csontra lemerült volna. Értitek, csontra…

Az Omate Ice Ring hat különböző méretben, és háromféle színben lesz kapható, a viselhető eszközt választhatjuk arany, ezüst, és fekete árnyalatokban egyaránt. A készülék 199 eurós, vagyis nagyjából 76 ezer forintos áron lesz kapható Európában, ahol az Ice-Watch és a Louis Pion forgalmazásában lehet majd beszerezni.

Forrás: GSMArena