Európában is kapható a Honor Watch 4

A Honor mostantól Európában is árulja legújabb okosóráját, a Watch 4-et, ami nagy AMOLED kijelzővel, akár 14 napos üzemidővel is büszkélkedhet, viszont a globális kiadásból hiányzik a készülék egyik legvonzóbb tulajdonsága. Az okosóra 150 euró alatti árcédulával érkezett az Öreg Kontinensre.

Az okosóra alig egy hónappal ezelőtt mutatkozott be Kínában, és máris itt van Európában. A készülék az első a Honor kínálatában, ami támogatja az eSIM-et, ami egyre több viselhető eszköz estében kezd a specifikációk általános része lenni, legalábbis a prémium kategóriában.

Ennek köszönhetően az adott okosóra akár telefon párosítása nélkül is képes csatlakozni az internetre, hívásokat indítani, vagy fogadni. Most, hogy ennyit beszéltünk erről a funkcióról, vélhetően kitaláltad, hogy éppen ez az, ami kimarad az európai Honor Watch 4 felszereltségéből.

A készülék szerencsére nem veszíti el a GPS és a Bluetooth 5.2 csatlakozást, de Wi-Fi kapcsolódás sajnálatos módon szintén kimarad. Így aztán elkerülhetetlen lesz, hogy a Honor óráját egy okostelefonhoz párosítsd, ha szeretnéd az összes fejlett funkciót kihasználni.

Ezt a funkciót sajnos nem fogjuk tudni használni, legalábbis telefon párosítása nélkül semmiképp

A többi jellemző változatlan, vagyis továbbra is rendelkezésre áll az 1,75 colos AMOLED megjelenítő a maga 450 x 390 pixeles felbontásával, a külső borítás továbbra is 5ATM minősítésnek megfelelően vízálló, és ott lesz a 451 mAh-s akkumulátor is, ami a gyártó szerint 14 napos üzemidőt is összehozhat egyetlen feltöltéssel.

Természetesen a szokásos egészségügyi funkciók is megvannak, pulzusmérés, véroxigénszint-mérés és alvásmonitorozás mellett sport üzemmódok állnak rendelkezésre.

A Honor Watch 4 a gyártó francia weboldalán jelenleg 149,90 eurós áron van listázva, ami magyar pénzben nagyjából 58 ezer forintot jelent, ebben az összegben már az adók is benne vannak. A cég csak feketében kínálja a készüléket, holott Kínában háromféle színből válogathatnak a helyiek, a borítóképünkön láthatóak az árnyalatok.

Forrás: NotebookCheck