Márciusban debütálhat a OnePlus Watch 2

Tavaly már többször felröppent a szóbeszéd, hogy a OnePlus Watch 2 2024-ben meg fog jelenni. Most egy friss értesülés határozottan megerősíti ezt az állítást.

Egy korábban már többször pontosnak bizonyuló forrás azt írja, hogy a OnePlus Watch 2 a jövő hónap végén, a Barcelonában megrendezésre kerülő Mobile World Congress eseményen lesz hivatalosan bejelentve.

Az okosóra kapcsán egyelőre nem tudni túl sokat, de ha minden igaz, akkor a készülék ismét Wear OS operációs rendszert fog futtatni. Remélhetőleg ez a Wear OS 4-et jelenti majd, mint ahogyan korábban kiszivárgott.

Így ebben a tekintetben a OnePlus Watch 2 nagyban különbözne az eredeti OnePlus Watch-tól, amely 2021-ben debütált, és egy saját szoftveres ökoszisztémát futtatott, ami nyilván jóval kevesebbre képes, mint a Google szoftvere.

A kínai gyártók között úgy látszik elindult egy tendencia, egyre többen váltanak Wear OS rendszerre. Például a Xiaomi tavaly szeptemberben lépett be a Google berkeibe, mégpedig a Watch 2 Pro készülékkel, a OnePlus pedig hamarosan követni fogja.

A korábban kiszivárgott információk szerint a OnePlus Watch 2 1,43 hüvelykes AMOLED képernyővel és Qualcomm Snapdragon W5 Gen 1 lapkakészlettel érkezik majd.

Forrás: GSMArena