Akár 45 napig is bírja egyetlen feltöltéssel a Mibro T1 okosóra

Habár emlékeink szerint volt már egy hasonló nevű modell a gyártótól, leleplezték a Mibro T1 okosórát, amelynek forgalmazása szeptember 26-án indul majd. A készülék Bluetooth-telefonálással, a szokásos fitnesz funkciókkal, valamint akár 45 napos üzemidővel büszkélkedhet, igaz utóbbi a készenléti üzemmódra vonatkozik.

Apple Watch dizájnt idéző külalakkal rendelkezik a készülék, ami téglalapalakú megjelenítőt jelent, 1,6 hüvelykes méretben, AMOLED panellel, 320 x 360 pixeles felbontással és 301 ppi-s pixelsűrűséggel. Az okosóra vezeték nélküli kapcsolatokat a beépített Bluetooth 5.0 modem révén menedzsel, ha van egy párosított okostelefon, akkor telefonálni is tudunk a készülékkel, illetve kapni fogjuk a jelzéseket a különböző értesítésekről, bejövő üzenetekről te is más hasonlókról.

A Mibro T1 24 órás pulzusmérést, véroxigénszint-mérést, valamint alvásmonitorozást is biztosít, az aktív életet élők számára ott lesz 20-nál is több sport üzemmód stb. Habár a készülék rendelkezik 2ATM minősítésnek megfelelő védelemmel az elemekkel szemben, nem érdemes magunkkal vinni úszni, mert a besorolás alapján csupán a fröccsenő vízzel szemben bír ellenállással. Szóval óvatosan!

Az újdonság belsejébe sikerült belepréselni egy 350 mAh kapacitású akkumulátort, ami valóban nem csekély, és a gyártói ígéret szerint képes biztosítani azt a bizonyos 45 napos készenléti időt. Ha érdemben is használni tervezzük a készüléket, akkor nagyjából 7 napig kerülhetjük el a töltőket, ha pedig folyamatosan telefonálunk Bluetooth kapcsolaton keresztül, cirka 5 órányi csacsogásra lesz elegendő a telep belsejében lévő energia.

A méretes akkumulátor ellenére sem nyom többet az óra 53,5 grammnál, és ebben már benne van a szilikon szíj is. Az óra 119,98 dolláros áron kerül majd forgalomba, de akik lecsapnak a gyártó bevezető ajánlatára, féláron, 59,99 dollárért is beszerezhetik azt.

Forrás: NotebookCheck